Raastettu kesäkurpitsa tuo puuroon lisää kokoa, tekstuuria ja kermaisuutta. Tämä on järjettömän helppo tapa lisätä kasviksia ruokavalioosi!
Kesäkurpitsapuuro (zucchini oats = zoats) on juuri sellainen ruoka, joka vaikuttaa ensikuulemalta hieman oudolta, mutta osoittautuu kokeilun jälkeen kullanarvoiseksi uudeksi keksinnöksi! Kesäkurpitsassa on itsessään niin mieto maku, ettei se oikeastaan maistu puurosta läpi. Sen tehtävä on tuoda puuroon lähinnä ihanaa, lähes kermaista rakennetta ja lisätä annokseen ravintoaineita.
Valitsemillasi puuron täytteillä voit säädellä annoksen täyttävyyttä - esimerkiksi pähkinävoin ja siemenien lisääminen tuo lisää tuhtiutta puuroon. Suosittelen tuunaamaan oman makusi mukaan!
ZOATS - KESÄKURPITSAPUURO
yhdelle
Raaka-aineet
Puuroon
2 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
1/2 banaani
1 dl kaurahiutaleita
1 3/4 dl kasvimaitoa
1/2 tl kanelia
suolaa maun mukaan
Lisukkeeksi
loput banaanista
marjoja
pähkinöitä/siemeniä ja pähkinävoita
mitä vain makusi mukaan
Vinkki: jos et pidä kypsennetyn banaanin mausta, voit korvata sen vaahterasiirapilla tai haluamallasi sokerilla
Valmista puuro
Raasta kesäkurpitsa raastinraudan pienemmällä terällä.
Muussaa puolikas banaani ja laita kaikki puuroainekset kattilaan.
Kuumenna ja keitä puuroa miedolla lämmöllä hiutaleista riippuen 5-10 minuuttia, kunnes kaurahiutaleet ovat kypsyneet.
Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa.
Kaada puuro lautaselle ja koristele haluamillasi täytteillä! Omassa versiostani löytyi luumua, loput banaanista, mustikkaa, vadelmaa, soijajogurttia, macadamiapähkinää ja maapähkinävoita.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments