Tofuskagen on ihan mieletön täyte suolaisiin joulutorttuihin! Skagenmassa pyöräytetään savutofusta, merilevämädistä ja maustetaan tillillä ja sitruunalla. Nopea ja herkullinen lisä itsenäisyyspäivän viettoon tai pikkujoulutarjottavaksi!
Voit taitella joulutortut mihin muotoon haluat, kunhan sen päälle on helppo lisätä keko tofuskagenia. Katso Instagram-videoltani, kuinka valmistan tofuskagenin ja taittelen kuvien joulutortut.
Käytän tofuskageniin Kokit ja potit -tilin skagenreseptiä, joka on mielestäni todella hyvä!
VEGAANISET TOFUSKAGEN-JOULUTORTUT
20 kpl
Reseptin alkuperä: tofuskagenin ohje on Kokit ja potit -sivustolta
Torttuaihiot
1 kg vegaanista joulutorttu-taikinaa
kaurakermaa tai aquafabaa voiteluun
seesaminsiemeniä
Tofuskagen
300 g savutofua
1 pieni punasipuli tai shalottisipuli
1 dl kaurafraichea
1 dl vegaanista majoneesia
2 tl dijonsinappia
1⁄2 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
1⁄2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
1⁄2 dl merilevämätiä
suolaa
mustapippuria
Valmista tortut
Anna torttutaikinan sulaa hetki ja muotoile ne.
Voitele pinta kaurakermalla tai aquafaballa ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista pakkauksen ohjeen mukaan.
Valmista tofuskagen
Kuivaa savutofu ja hienonna se haarukalla muruksi.
Hienonna sipuli ja liota sitä hetki kylmässä vedessä, näin sen maku pehmenee. Valuta kuivaksi.
Yhdistä skagenin raaka-aineet keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
Täytä hieman jäähtyneet torttuaihiot tofuskagenilla ja koristele tillillä ja merilevämädillä.
Leivoitko tällä reseptillä?
Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !
Comments