Vegaaniset tiikerikakkuruudut, joihin on upotettu mascarponea, vadelmia ja suklaahippuja, on järjettömän ihana leivonnainen! Ystäväni Tiia leipoi näitä meille jo melkein kolme vuotta sitten, ja ihastuimme niihin niin kovasti, että niitä tarjottiin myös lapsemme nimiäisjuhlissa. Leivokset ovat kummitelleet mielessä siitä lähtien, ja vihdoin oli aika leipoa näitä itsekin ja kirjoittaa resepti ylös blogiin teidänkin iloksi.
Resepti on veganisoitu K-Ruoan vadelmaiset tiikerikakkuruudut- reseptistä. Vegaanista mascarponea on saatavilla useissa isoissa ruokakaupoissa, tällä hetkellä markkinoilla olevan merkki on Schagfix creme like mascarpone kasvisrasvalevite.
Helppo peltileivonnainen sisältää pari vaihetta, mutta leivoksia valmistuu kerralla reilu annos, jotka voi myös pakastaa.
VEGAANISET TIIKERIKAKKURUUDUT
1 uunipellillinen
Reseptin alkuperä: resepti on alunperin K-Ruoan vadelmaiset tiikerikakkuruudut, jotka ystäväni Tiia veganisoi muutama vuosi sitten.
Raaka-aineet
Vaalea taikina
300 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
1 dl omenasosetta
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 1/2 dl kasvimaitoa
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
Suklaataikina
1/4 vaaleaa taikinaa
100 g tummaa suklaata
2 rkl kasvimaitoa
1 rkl kaakaojauhetta
Päälle
250 g vegaanista mascarponea
200 g vadelmia
1/2 dl tummasuklaahippuja / rouhittua suklaata
Esivalmistele
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Valmista vaalea taikina
Vaahdota margariinia ja sokeria sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi, noin 3-4 minuutin ajan.
Lisää omenasose, soijajogurtti ja kasvimaito. Sekoita.
Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikinaan, mutta älä jää vatkaamaan.
Levitä 3/4 taikinasta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Valmista suklaataikina
Ota jäljelle jäänyt 1/4 taikinasta ja lisää siihen 2 rkl kasvimaitoa ja 1 rkl kaakaojauhetta.
Sulata suklaa ja sekoita taikinaan.
Lusikoi suklaataikinaa vaalean taikinan päälle nokareiksi.
Viimeistele & paista
Notkista tarvittaessa mascarponea lusikalla, ja lusikoi mascarponesta nokareita taikinan päälle.
Sekoita taikinoita hieman toisiinsa hammastikun avulla.
Ripottele päälle vadelmia ja suklaahippuja.
Paista tiikerikakkuruutuja uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes kakkulevy on kypsä. Sitä ei ole syytä paistaa kuivaksi, mutta kypsyneen kakkulevyn tunnistat jähmettyneistä reunoista ja pinnasta.
Anna jäähtyä ja leikkaa sitten paloiksi.
Säilyvyys
Tiikerikakkuruudut säilyvät parhaiten jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kelmuun käärittynä noin 5 vuorokautta. Leivokset voi myös pakastaa.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Tämä on aivan ihana resepti, muodostunut jo vakkari leivonnaiseksi. Lisäksi pohja taipui moneen. Tästä tulee muun muassa ihan parhaat marja- ja raparperipiirakat. Kiitos reseptistä 😊
Nää näyttää aivan ihanilta! Mietin, että mitenhän nää onnistuisi vadelmahillosta, kun miulla ois semmosta pakastimessa 🤔