Vaikka Runebergin päivä on vasta ylihuomenna, on kaupat ja kahvilat tarjoilleet Runerbergin torttuja jo monta viikkoa. Joko tortut tursuaa korvista ulos? Vai eikö perinteinen leivosmalli muuten vain miellytä? Tähän ongelmaan meillä on ratkaisu - uuteen muotoon tuunatut perinneleivokset - Runebergin cookiet!
Näissä herkuissa on tuttua makua sekä näköä, mutta rakenne Runebergin lempileivokselle täysin uusi. Nämä cookiet ovat pehmeitä, mutta rapeasti rouskuvia, mausteisia ja makeita... Ja jotenkin niin yllättävän keveitä, että tulee syöneeksi monta keksiä ennen kuin kunnolla huomaakaan.
Mutta kukapa voisi moittia! Runebergin päivähän on vain kerran vuodessa, ja kerranhan sitä vain eletään! Nyt ilo irti ja leipomaan!
VEGAANISET RUNEBERGIN COOKIET
16 keksiä
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Keksitaikina
100 g margariinia
1 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoa
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl korppujauhoa
Lisäksi
vadelmahilloa
n. 2 dl tomusokeria + 2 tl vettä
Esivalmistele
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.
Valmista keksitaikina
Mittaa margariini ja sokerit kulhoon.
Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes saat aikaan keveän vaahdon.
Sekoita kuiva-aineet keskenään, kaada margariini-sokeriseokseen ja vatkaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina 16 palaan ja asettele väljästi pellille. Keksit leviävät uunissa reilusti, joten niitä ei tarvitse litistää ollenkaan. Jätä taikinapallojen väliin runsaasti tilaa.
Paista & lisää hillo
Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Keksit ovat kypsiä, kun niiden reunat on jähmettyneet, mutta keskiosa on vielä hiukan pehmeää.
Lusikoi vadelmahillo keksien päälle heti niiden tultua uunista, näin hillo uppoaa vielä pehmeään taikinaan ja asettuu kauniisti.
Jäähdytä & koristele
Anna keksien jäähtyä sillä aikaa, kun teet tomusokerikuorrutteen.
Mittaa tomusokeri pieneen kulhoon ja lisää vettä vähän kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes saat oikein paksuisen kuorrutteen: paksun, mutta vielä juoksevan.
Pursota kuorrutteella rengas hillosydämen ympärille.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments