Tahmeat, valkosuklaalta ja piparilta maistuvat blondiet kätkevät sisälleen karpaloita ja pekaanipähkinöitä. Nämä blondiet ovat vastustamaton herkku joulupyhiksi, ja sopivat loistavasti myös lahjapakettiin ilahduttamaan läheisiä. Voit leipoa ne valmiiksi muutama päivä ennakkoon.
Rakastuin tähän reseptiin (ja hyvä niin, sillä käytin ison lohkon joulukuusta reseptin hiomiseen) ja siitä taisi nousta lempparini tämän joulun resepteistäni. Olen aina pitänyt valkosuklaan makeudesta, ja tässä se saa seurakseen ihania jouluisia makuja. Jos lukeudut myös valkosuklaan ystäviin, suosittelen testaamaan tätä herkkua.
VEGAANISET PIPARI-KARPALOBLONDIET
20 cm x 25 cm vuokaan Raaka-aineet
Taikina
100 g margariinia
100 g vegaanista valkosuklaata
3/4 dl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa tätä reseptiä varten)
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 dl ja 2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/4 tl piparkakkumaustetta
Täytteeksi
1 dl pipareita murusteltuna
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl vegaanista valkosuklaata pieninä paloina
Ohje
Esivalmistele
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vuoraa noin 20 cm x 25 cm kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
Valmistele täytteet
Leikkaa täytteitä varten 1 dl valkosuklaata, piparit ja pekaanipähkinät pieniksi paloiksi. Sekoita karpaloiden kanssa.
Säästä osa täytteistä koristeeksi.
Valmista taikina
Mittaa pienen kattilan pohjalle margariini ja sen päälle valkosuklaa. Lämmitä miedolla lämmöllä jotta margariini ja suklaa sulaa.
Mittaa kulhoon aquafaba ja sokerit. Kaada sekaan sulanut suklaa ja margariini. Sekoita.
Sekoita vehnäjauhojen sekaan leivinjauhe, suola ja piparkakkumauste. Lisää märkien aineiden joukkooon ja kääntele sekaisin. Älä vaivaa.
Lisää täytteet ja kääntele taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja ripottele koristeeksi varaamasi täytteet.
Paista blondie
Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes blondie on kypsynyt. Blondie on kypsää, kun se on reunoilta kiinteä ja saanut hieman väriä. Sen ei kuitenkaan ole tarkoitus paistua keskeltä läpikypsäksi ja kuivaksi, vaan se kiinteytyy jäähtyessään, joten varo paistamasta liian pitkään.
Anna jäähtyä ennen tarjoilemista.
Säilyvyys
Blondie säilyy jääkaapissa tiiviisti pakattuna noin viikon verran, mutta ota se huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Maut tulevat paremmin esiin kun leivos ei ole jääkaappikylmä. Kestää myös pakastuksen.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Tehtiin näitä viime jouluna ja tää on kyllä yksi mun kaikkien aikojen suosikkiresepteistä! Käytettiin kardemummapipareita tavallisten sijaan, toimi tosi kivasti. Valkosuklaa ja kuivatut karpalot toi ihanasti makua ja pähkinöistä tuli kiva rapeus tahmean blondien sekaan.