Vuoden paras hetki leipoa rahkapullia on nyt! Persikkarahkapullat ovat ihana lisä mihin tahansa viikonloppuun, mutta etenkin pääsiäiseen. Sitruunainen ja pirteä täyte on alunperin persikkarahkapiirakkareseptistäni, ja se istuu loistavasti näihinkin pulliin.
Vaikka tämä resepti on nimenomaan persikoille, voit halutessasi vaihtaa persikat muihin hedelmiin tai marjoihin sesongin mukaan. Tai upottaa rahkan sekaan hieman rusinoita! On monta hyvää tapaa nauttia rahkapullista, eikä mitään syytä miksei niitä voisi tehdä onnistuneesti myös vegaanisena.
Ihanaa pääsiäistä ja hauskoja leivontahetkiä!
VEGAANISET PERSIKKARAHKAPULLAT
20-25 kpl
Raaka-aineet
Taikina
1 tlk ( á 400 ml) kookosmaitoa
1 dl vettä
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
8 g kardemummaa
noin 11-12 dl vehnäjauhoja
2 dl pehmeää margariinia
Täyte
1 prk (á 400 g) Alpron soijarahkaa
1/2 sitruunan kuori ja mehu
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
purkillinen säilykepersikoita (noin 400 g)
Voiteluun
aquafabaa (säilykekikherneiden lientä) tai muuta haluamaasi nestettä voiteluun *
Valmista pullataikina
Mittaa kookosmaito ja vesi kattilaan ja lämmitä kädenlämpöiseksi.
Kaada kulhoon, lisää tuorehiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.
Lisää valtaosa jauhoista (10-11 dl) ja alusta kiinteäksi taikinaksi.
Lisää pehmeä margariini nokareina ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoista. Lisää tässä vaiheessa jauhoja, mikäli sille on tarvetta. Mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämpi pulla, mutta muista että taikinan täytyy olla myös helposti käsiteltävää.
Peitä taikinakulho liinalla.
Nosta kulho lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan kaksinkertaiseksi, noin puoleksi tunniksi.
Valmista täyte
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Pilko persikat siivuiksi.
Leivo pullat
Kun pullataikina on kohonnut, kaada se jauhotetulle pöydälle ja jaa 20-25 osaan.
Pyörittele pullat palloiksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille kohoamaan liinan alle. Jätä tarpeeksi tilaa pullien väliin, sillä ne leviävät hieman, kun niihin myöhemmin painetaan kolot.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Valmista pullat
Kun pullat ovat kohonneet, valitse sopivan kokoinen muki, jolla painat kuopat pullaan.
Kasta mukin pohja jauhoissa ja paina sillä kuoppa pullaan.
Voitele pullien reunat aquafaballa ja täytä sen jälkeen kuopat rahkatäytteellä ja koristele persikkasiivuilla.
Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pullat ovat saanet kauniin värin myös pohjasta.
Nosta ritilän päälle jäähtymään.
*Vegaanisten pullien voiteluun käy mm. kahvi, kahvi-sokeriseos, vaniljavanukas, kaurakerma tai kasvimaito. Itse käytän mieluiten aquafabaa, jolla tulee todella kaunis väri pullan päälle.
Leivoitko tällä reseptillä?
Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !
Tällä reseptillä tulee ihanan raikkaita rahkapullia!
Kannattaa myös kokeilla alpron maustettuja rahkoja, esim greek style mango.
Tämä on ollut vakioleivonnainen jo kolmena peräkkäisenä pääsiäisenä. Pullista tulee tällä ohjeella ihanan pehmeitä ja maistuvia! Taikina sopii hyvin myös muihin ”pullamuotoihin”.