top of page

Vegaaniset omena-kaurakupit

Päivitetty: 1. jouluk. 2022

Tuoreesta omenasta, kaurahiutaleista ja muutamasta muusta raaka-aineesta valmistuvat helpot omena-kaurakupit, jotka sopivat aamu-ja välipaloiksi koko perheelle. Jos leivot alle 1-vuotiaalle, lue reseptin lopusta erilliset vinkit tätä varten.



Näistä omena-kaurakupeista on tullut yksi meidän perheen vakiovälipaloja. Resepti on Hungry Vegan Maman YouTube-kanavalta, mutta olen kääntänyt sen metrisiin mittoihin ja muokannut reseptiä hieman. Lopputuloksena on simppeli herkku, joka on helppo pakata myös evääksi reppuun.


Toivottavasti nautit tästä reseptistä. Ei kun leipomaan!



 

VEGAANISET OMENA-KAURAKUPIT 14 kpl

Reseptin alkuperä: resepti käännetty ja hieman muokattu Hungry Vegan Maman Apple Pie Oatmeal Cups- reseptistä

Raaka-aineet


Märät aineet

  • 3 1/2 dl kasvimaitoa*

  • 1/2 dl vaahterasiirappia*

  • 2 rkl pellavarouhetta*

  • 1 tl vanilja-aromia

  • 2 rkl maapähkinävoita

  • 1 1/2 dl omenasosetta


Kuivat aineet

  • 7 dl kaurahiutaleita

  • 1 rkl kanelia*

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl suolaa*


Lisäksi

  • 5 dl pilkottua omenaa


Ohje


Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Voitele muffinipellin kolot kevyesti tai vuoraa ne paperivuoilla.


Valmista omena-kaurakupit

  1. Sekoita isossa kulhossa märät aineet ja pellava, anna seistä noin 5 minuuttia, jotta pellava turpoaa.

  2. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

  3. Lisää pilkotut omenat ja kääntele sekaan.

  4. Lusikoi taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes omena-kaurakupit ovat kypsyneet.


Säilyvyys

  • Omena-kaurakupit säilyvät jääkaapissa noin kolme päivää.


Baby vegenda - leivo lapselle

Leivotko alle 1-vuotiaalle? Kurkkaa tähdellä merkatut kohdat ja tee tarvittavat muutokset:

  • Käytä kasvimaitoa, jota ei ole vitaminoitu

  • Voit halutessasi korvata vaahterasiirapin lisäämällä saman verran omenasosetta

  • Jätä pellavarouhe ja suola pois reseptistä

  • Valitse ceylonkaneli tavallisen tilalta


 

Leivoitko tällä reseptillä?


Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

770 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

2 Comments


Guest
Oct 02

Millä maapähkinävoin voi korvata? Ei voida käyttää sitä allergian vuoksi

Like
Replying to

Maapähkinävoin voi korvata millä tahansa muulla pähkinävoilla tai siementahnalla (esim tahini) tai laittamalla 1 rkl rypsiöljyä tilalle 😊

Like
bottom of page