Mehukkaat, kanelilla maustetut omenapannukakut tekevät syksyisistä sadepäivistä yhtä juhlaa. Nämä pannukakut valmistuvat nopeasti viikonlopun aamupalapöytään, ja voit myös tuunata pannareista kunnon jälkkärin sopivilla täytteillä, kuten kinuskilla ja paistetuilla omenakuutioilla! Yksinkertaisimmillaan pannukakut maistuvat täydellisiltä vaahterasiirapin kanssa.
Tänä syksynä meidän kodissa on syöty näitä omena-kanelipannukakkuja jo lukemattoman monta kertaa. Ne täyttävät hyvän aamupalan kriteerit ja valmistuvat käden käänteessä, joten ei ole oikeastaan mitään syytä jättää näitä tekemättä! Tajusin myös tänään pannareita paistaessani, että näistä saisi varmasti pienellä tuunauksella myös vauvalle sopivia herkkuja. Meidän vauva täytti juuri kuusi kuukautta, ja hänen matkansa pieneksi sormiruokailijaksi on näin ollen alkanut. Voi siis olla, että teen pian vielä yhden satsin omenapannareita... raportoin sitten tuloksista!
OMENA-KANELIPANNUKAKUT
n. 10 kpl pieniä pannareita
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Taikina
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa*
1 tl kanelia*
2 1/2 dl kasvimaitoa*
1 rkl rypsiöljyä
1 tl vanilja-aromia
2 rkl vaahterasiirappia*
2 dl karkeaa omenaraastetta (n. 2 pientä suomalaista omenaa tai 1 iso)
Valmista taikina
Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita.
Lisää kasvimaito, öljy, vanilja ja vaahterasiirappi. Sekoita kevyesti tasaiseksi.
Lisää omenaraaste ja kääntele sekaisin. Anna taikinan turvota sillä välin, kun pannu kuumenee.
Paista pannukakut
Paista pannukakut pannulla keskilämmöllä.
Paistaminen onnistuu pinnoitetulla pannulla hyvin ilman öljyä, tai valurautaisella/muulla pannulla öljyn kanssa.
Pannukakun voit kääntää ympäri, kun pohja on saanut kauniin ruskean värin ja reunat ovat alkaneet hieman kypsyä.
Paista toiselta puolelta kypsäksi.
Tarjoa haluamiesi täytteiden kanssa
Maustamaton kasvijogurtti ja vaahterasiirappi sopivat näiden pannareiden kanssa loistavasti!
Säilyvyys
Pannukakut säilyvät hyvinä jääkaapissa noin viisi päivää.
Kestävät myös pakastuksen
BABY VEGENDA - LEIVO LAPSELLE
Jos haluat tehdä näitä pannareita alle 1-vuotiaalle, huomioi seuraavat:
jätä suola pois taikinasta
valitse ceylonkaneli tavallisen kanelin tilalta
valitse kasvimaidoksi sellainen, jota ei ole vitaminoitu
voit halutessasi jättää vaahterasiirapin pois, mikäli teillä ei vielä käytetä makeutusta
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments