Suklaakuppikakut täytetään nutellalla ja tuoreilla vadelmilla ja ne kuorrutetaan nutella-mascarponevaahdolla, paahdetulla hasselpähkinärouheella ja hasselpähkinäsuklaapalalla. Makeaa nutellaa tasapainottaa herkullisesti happamampi mascarpone ja vadelmat - lopputulos on aivan ihana!
Kuvittelin, että tämä on resepti, jota moni ei leivo - mutta olinkin ihan väärässä! Olen viimeisen parin kuukauden ajan lähetellyt reseptiä monille teistä sähköpostilla, sillä tämä oli yksi resepteistä, jota en siirtänyt uusille verkkosivuilleni (en oikein pidä näistä vanhoista kuvista, vaikka resepti onkin ihana, joten jätin koko postauksen julkaisematta) ja viime aikoina lukijat ovat havahtuneet tämän reseptin puuttumiseen. Joten nyt on aika julkaista se uudestaan.
Jos et ole vielä testannut tätä reseptiä, suosittelen kokeilemaan pikimmiten! :)
HASSELPÄHKINÄ-SUKLAAKUPPIKAKUT
12 kpl
Reseptin alkuperä: suklaakuppikakkupohja on Kamomillan konditorian reseptistä muokattu, muuten Urbaani vegenda
Raaka-aineet:
Nutella-mascarponevaahto
250 g vegaanista mascarponea
1 dl vegaanista nutellaa (kuten Valsoia tai Vego)
1 rkl tomusokeria
1 1/2 dl kasvipohjaista vispiä (esim Oddlygood, Oatly)
Suklaakuppikakut
2 1/2 dl hasselpähkinämaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1 dl öljyä
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoa
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl pikaespressojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
Täyte
12 tl vegaanista nutellaa
12 kpl tuoreita vadelmia
Koristeluun
70 g hasselpähkinärouhetta
1 iso tai 2 pientä Vego-suklaapatukkaa leikattuna 12 palaaan
Vinkki! Kaikki näiden kuppikakkujen osat ovat nopeita valmistaa, mutta nutella-mascarponevaahto tarvitsee aikaa jämäköityäkseen jääkaapissa. Aloita siis tekemällä se ja kuppikakut joko ensimmäisenä päivänä tai aamulla, ja täytä ja koristele kuppikakut vasta seuraavana päivänä tai illalla, niin saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.
Valmista nutella-mascarponevaahto ennakkoon
Vatkaa kulhossa mascarponen rakenne sileäksi.
Lisää nutella ja tomusokeri, vatkaa tasaiseksi.
Lisää kasvivispi ohuena nauhana ja koko ajan vatkaten mascarponen joukkoon. Vatkaa, kunnes massa on muuttunut ilmavaksi vaahdoksi.
Siirrä massa pursotinpussiin ja pidä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli. Tänä aikana vaahdon rakenne muuttuu pehmeästä jämäkäksi.
Valmista kuppikakut
Lämminä uuni 190 asteeseen.
Vuoraa muffinipelti 12 muffinivuoalla.
Sekoita hasselpähkinämaito, öljy ja sokeri keskenään.
Yhdistä loput kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi märkien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia, tai kunnes niiden keskelle pistettyyn hammastiikkuun ei jää märkää taikinaa. Varo ylipaistamista, sillä kuppikakut saavat kuitenkin olla sisältä pehmeitä ja meheviä.
Nosta kuppikakut vuoasta ritilän päälle jäähtymään.
Paahda hasselpähkinärouhe
Levitä hasselpähkinärouhe leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda uunissa 190 asteessa 5-8 minuuttia, kunnes rouhe on saanut kullanruskean värin. Jäähdytä. Siirrä jäähtynyt rouhe pieneen kulhoon.
Täytä & koristele kuppikakut
Kun kuppikakut ova jäähtyneet ja kuorrute on jämäköitynyt tarpeeksi, täytä ja koristele leivokset.
Kaiverra kuppikakkujen keskelle terävällä, pienellä veitsellä kolo, johon mahdut painamaan peukalon. Lusikoi koloon 1 tl nutellaa ja paina sisään myös vadelma.
Leikkaa nutella-mascarponella täytettyyn pursotinpussiin reilun kokoinen aukko ja pursota jokaisen kuppikakun päälle keko vaahtoa.
Dippaa kuppikakut yksi kerrallaan hasselpähkinärouheeseen ja peitä vaahto kauttaaltaan rouheella. Koristele palalla Vego-suklaata.
Leivoitko tällä reseptillä?
Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !
Tein (muun muassa) näitä 36 kpl juhliin (sain itse valita mitä valmistan) ja sain aivan mielettömän hyvät arvostelut näistä, kuten arvata saattaa 😊 Yksi mitä pyydettiin olivat manteli-sitruunacookiesi, joita olin aiemmin jo tehnyt samaan osoitteeseen, ja niistä myös oltiin hyvin tyytyväisiä, ovat kuulemma ihan suosikkeja kaikista eräiden toisten cookieiden ohella 😀Hävettää saada niin paljon kehuja, kun reseptit eivät ole minun, eli kiitos paljon niistä sinulle!
Nämä on siis niin tajuttoman hyviä! Vaikka luulisi, että on överimakeita niin eivät ole, vaan aivan just sopivia, herrrrkullisia!
Poraan nuo reiät nykyään omenaporalla, ah, mikä huvittavan herkullinen toimenpide sekin, kun siisti kartio porautuu ulos muffinista 😀 Käy sukkelaan!