Valmiista pullataikinasta syntyy herkulliset, vegaaniset mustikka-rahkapullat käden käänteessä! Kaupan esipaistetuista pullista tehdyt rahkapullat ovat nousseet somessa hitiksi, joten tein ohjeet vegaaniseen versioon Urbaani vegendan Instagram-tilille. Katso video tästä!
Kun pullat ovat sulaneet hetken työtasolla, menee niiden valmistamiseen & paistamiseen vain puoli tuntia. Kyseessä on siis helppo herkku itselle tai yllätysvieraiden varalta.
Voit tietenkin leipoa pullataikinan myös itse. Käytä silloin näiden persikka-rahkapullien taikinaa pohjana.
VEGAANISET MUSTIKKA-RAHKAPULLAT PUOLESSA TUNNISSA
14 kpl
Reseptin alkuperä: Annin uunissa julkaisi pulliin reseptivideon Instagramissaan. Tämä on vegaaninen versioni samasta reseptistä.
Raaka-aineet
1 pss Pirkka esipaistetut vehnäpullat
1/2 dl kauraruokakermaa
250 g Alpro Greek Style Natural -rahkavalmistetta
1/2 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1/2 rkl vaniljasokeria
200 g mustikoita
Vinkki! Soijattoman version saat käyttämällä esim Oddlygoodin dessert-sarjan tuotteita. Niihin ei tarvitse lisätä sokeria tai maissitärkkelystä.
Esivalmistele
Asettele jäiset pullat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Anna sulaa 30 minuuttia.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Valmista pullat
Sekoita kulhossa Alpro Greek Style-rahkavalmiste, sokerit ja maissitärkkelys.
Paina kohonneisiin pulliin kolo vehnäjauhoihin kostutetulla juomalasilla.
Voitele pullat kaurakermalla.
Lusikoi täyte pulliin ja ripottele päälle mustikat.
Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia, kunnes pullat saavat kauniin kullanruskean värin.
Anna jäähtyä hetki ja siivilöi päälle tomusokeria.
Leivoitko tällä reseptillä? Heräsikö kysymyksiä?
Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !
Comments