top of page

Vegaaniset mustapapubrowniet

Päivitetty: 5. jouluk. 2022

Mustapapubrowniet eivät ole mikään uusi juttu, mutta en ole koskaan syönyt yhtä hyviä kuin nämä! Taikinaan blendataan papujen lisäksi paahdettua bataattia, taateleita ja aquafabaa. Lopputuloksena on tahmean ihana arkiherkku, joka on sokeriton ja helposti leivottavissa myös perheen pienimmille. Tsekkaa reseptin lopusta vinkit tätä varten.



Suosittelen paahtamaan bataatit uunissa reseptiä varten. Uunissa paahdettuna bataatti karamellisoituu hieman ja sen maku on intensiivisempi, eikä rakenne yhtä vetinen kuin keittäessä. Minulla on tapana paahtaa kerralla pelillinen bataattia ja käyttää niitä pitkin viikkoa ruoanlaittoon ja leivontaan. Kokeile esimerkiksi tätä reseptiä:


Bataattimutakakku



 

VEGAANISET MUSTAPAPUBROWNIET

n. 20 x 30 cm kokoiseen vuokaan

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Raaka-aineet


Taikina

  • 2 1/2 dl kypsiä mustapapuja

  • 2 1/2 dl kypsää bataattia (suositus: uunissa paahdettua)

  • 2 1/2 dl taateleita

  • 1 dl aquafabaa (säilykepapujen lientä, siivilöi mustapapujen liemi talteen ja käytä sitä)

  • 1 dl kaurahiutaleita

  • 1/2 dl mantelijauhoa

  • 1 dl kaakaojauhetta

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl vanilja-aromia

  • 1/4 tl suolaa *


Koristeluun

  • rivi tummaa suklaata

  • pakastekuivattua vadelmaa

Ohje


Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 190 asteeseen.

  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla bataattien kypsennystä varten.

  3. Vuoraa brownievuoka leivinpaperilla tai voitele se öljyllä.


Kypsennä bataatti (tarvitset yhden ison tai 2 pientä)

  1. Halkaise bataatti pituussuunnassa ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellile leikkuupinta alaspäin. Paahda 190 asteessa 30-45 minuuttia kunnes bataatti on täysin kypsä ja pohjasta hieman karamellisoitunut. Lusikoi 2 1/2 dl kypsää bataattia reseptiä varten.

  2. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen brownieta varten.

  • Vinkki! Kypsennä kerralla pellillinen bataattia ja käytä ruoanlaittoon tai leivontaan, kuten bataattimutakakkuun. Kypsää bataattia voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varen.


Valmista brownie

  1. Poista taateleista kivet ja kaada niiden päälle kuumaa vettä. Anna liota 10 minuuttia jotta taatelit pehmenevät. Valuta vesi pois.

  2. Mittaa tehosekoittimeen tai blenderiin taatelit, bataatti, mustapavut, aquafaba ja kaurahiutaleet. Aja tasaiseksi tahnaksi.

  3. Siirrä kulhoon ja lisää loput raaka-aineet.

  4. Sekoita ja kaada taikina brownievuokaan.

  5. Paista 175 asteessa 35-40 minuuttia. Se saa jäädä keskeltä hieman tahmeaksi, joten varo paistamasta täysin läpikypsäksi ja kuivaksi.

  6. Anna jäähtyä kunnolla.


Koristele browniet

  1. Sulata rivi suklaata ja koristele suklaaraidoin ja pakastekuivatuilla vadelmilla.


Säilyvyys

  • Säilytä browniet jääkaapissa. Maku paranee siellä ollessa, joten voit huoletta leipoa nämä myös päivän tai pari ennakkoon! Kestää pakastuksen.

Baby vegenda - leivo lapselle


  • Jos leivot alle 1-vuotiaalle lapselle, jätä reseptistä suola pois. Useimmissa säilykepavuissa on suolaa, joten voit keittää reseptiä varten omat pavut, jos haluat välttää suolan kokonaan.


 

Leivoitko tällä reseptillä?


Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

2 060 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page