Täältä tulee Baby vegendan ensimmäinen resepti! Nämä pähkinävoi-banaanimuffinsit valmistuvat yhdessä kulhossa haarukalla sekoittaen. Paljon helpommaksi ei voisi mennä! Ja juuri näin helppoja reseptejä vauvavuonna kaivataankin.
Helppouden lisäksi nämä muffinsit ovat ihanan pehmeitä ja huokoisia. Minimuffinsipellissä paistettuina niistä tulee juuri sopivia sormiruokailuun, mutta voit toki paistaa niistä tavallisen kokoisia ja leikata vauvalle pienemmän palan muffinsista. Meillä nämä tekivät hyvin kauppansa, niin vauvalle, minulle kuin Kirpullekin.
Vauvalle leipoessa on syytä pitää mielessä muutama nyrkkisääntö:
- ei suolaa eikä sokeria
- ei vitaminoituja kasvimaitotuotteita eikä riisimaitoa
- suositaan täysjyvää eikä valkeaa vehnää
- raaka-aineita lisätään sitä mukaa, kun iän myötä tulee valmiuksia syödä niitä
- valmiit leivokset jäähdytetään nopeasti ja pakataan jääkaappiin tai pakastimeen heti jäähdyttyä
Vauvalle leipominen on ollut tähän mennessä suuri ilo! On ihanaa leipoa vauva vierellä ja maistella yhdessä valmiita leivoksia. Toivottavasti sinäkin löydät leipomisen ilon vauvan tai lapsesi kanssa, ellei se kuulu jo arkisiin touhuihinne!
VAUVAN PÄHKINÄVOI-BANAANIMUFFINSIT
24 pientä muffinsia
resepti soveltuu vauvoille 5-6 kk eteenpäin*
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
2 ylikypsää banaania (noin 200 g)
1/2 dl pähkinävoita (ei lisättyä suolaa, sokeria tai öljyä: käytin maapähkinävoita, mutta muukin sopii)
1 rkl rypsiöljyä
1/2 dl äidinmaitoa tai vauvalle sopivaa kasvimaitoa**
1/2 dl kaurahiutaleita
1 dl spelttijauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja)
1/2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ceylonkanelia
veitsenkärjellinen kardemummaa ja vaniljaa
pinnalle pähkinärouhetta tai kaurahiutaleita
Esivalmistele
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Voitele rypsiöljyllä minimuffinsipellin kolot.
Valmista taikina
Kuori banaanit kulhoon ja muussaa ne haarukalla soseeksi.
Lisää pähkinävoi, rypsiöljy sekä valitsemasi neste ja sekoita tasaiseksi.
Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina muffinsivuokiin lusikalla.
Ripottele päälle pähkinärouhetta tai kaurahiutaleita.
Paista muffinit
Paista uunissa 15-20 minuuttia, kunnes muffinsit ovat kypsiä ja reunat irronneet vuoasta.
Jätä muffinsipelti ritilälle jäähtymään hetkeksi. Käännä sen jälkeen pelti ylösalaisin ja kopauta tarvittaessa pohjaa, jotta muffinsit irtoavat.
Säilyvyys
Pakasta halutessasi osa jäähtyneistä muffineista myöhempää käyttöä varten.
Säilytä muut mieluiten jääkaapissa.
Tarjoa vauvalle sormiruokana aamupalaksi tai välipalaksi.
* Vauvat saavat syödä viljatuotteita 5 kk iästä lähtien, ja mausteita on ok käyttää heti, kun perhe niin haluaa.
* Vauvan ruokiin ja leivonnaisiin äidinmaito on hyvä vaihtoehto, mutta jos leivoksia syövät muutkin, valitse kasvimaito. Alle yksivuotiaille sopivat kasvimaidot (poislukien riisimaito - sitä ei suositella pienille lapsille) joihin ei ole lisätty vitamiineja. Esimerkiksi Oatlyn luomukauramaito sisältää vain vettä, kauraa ja ripauksen suolaa, ja se on ollut meidän perheen käytetyin kasvimaito kookosmaidon lisäksi vauvalle kokatessa.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Näitä on leivottu jo kymmeniä kertoja, koko perheen suosikki välipalamuffinit!
Näitä leivoin lapselleni, kun hän oli vauva, ja nykyään leivotaan 3-vuotiaan kanssa yhdessä näitä. Hänen lemppareita! Helppo ja nopea tehdä ja ei liian makeita, mutta silti maistuvia. Ainekset löytyy aina kaapista ja muffinit maistuu aikuisillekin :)
Hyvin maistuu muffinsit meidän 1 v 2 kk pojalle!