Kahden suklaan brownieissa vuorottelee valkosuklaaseen leivottu blondietaikina ja tummasuklainen perinteinen brownie. Tahmea ja täyteläinen leivos koristellaan pääsiäisen aikaan suklaamunilla ja valkosuklaahipuilla. Täydellinen herkku suklaan ystäville!
Tämä resepti on yksi niistä, jotka ovat yllättävän nopeita ja helppoja valmistaa. Brownie- ja blondietaikinat valmistetaan samalla tapaa, sulattamalla margariini ja suklaa ja sekoittamalla loput aineet mukaan. Taikina lusikoidaan vuorotellen vuokaan, jotta saadaan aikaan hauska kaksivärinen ja laikukas lopputulos. Ihanan simppeliä ja joutuisaa!
Koristele kakku pääsiäisen aikaan pienillä suklaamunilla ja valkosuklaapaloilla, muina vuodenaikoina tummasuklaahipuilla ja valkosuklaapaloilla.
VEGAANISET KAHDEN SUKLAAN BROWNIET
n. 20 x 30 cm vuokaan
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Brownietaikina
50 g margariinia
50 g tummaa suklaata
3 rkl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. tähän reseptiin aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa)
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1/8 tl suolaa
1/2 tl vanilja-aromia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Blondietaikina
50 g margariinia
50 g vegaanista valkosuklaata
3 rkl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. tähän reseptiin aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa)
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1/8 tl suolaa
1/2 tl vanilja-aromia
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Päälliset
n. 10 pientä vegaanista suklaamunaa (omani ostin Flying Tiger-liikkeestä) tai 1/2 dl tummasuklaahippuja
1/2 dl vegaanista valkosuklaata pieninä paloina
Ohje
Esivalmistele
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vuoraa n. 20 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla.
Valmista brownietaikina
Sulata margariini ja tumma suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vinkki: laita kattilan pohjalle ensin margariini ja päälle suklaa. Näin margariini alkaa sulamaan ensin eikä suklaa pala.
Sekoita kulhossa aquafaba, sokerit, suola ja vanilja.
Lisää margariini-suklaasula ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan.
Valmista blondietaikina
Valmista taikina samalla tapaa kuin brownietaikina.
Lusikoi taikinoita vuorotellen vuokaan toistensa viereen saadaksesi laikukkaan taikinan.
Marmoroi pinta hammastikulla, niin taikinat sekoittuvat hieman toisiinsa.
Koristele suklaamunilla ja valkosuklaahipuilla
Paista brownie
Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Brownie on valmis kun sen reunat ovat kypsyneet, mutta kuivaksi sitä ei tarvitse paistaa. Taikina saa jäädä sisältä tahmeaksi, se jähmettyy kylmässä helposti leikattavaksi.
Jäähdytä brownie, leikkaa paloiksi ja säilytä jääkaapissa.
Säilyvyys
Brownie säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa noin viikon. Kestää myös pakastamisen.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Näistä tuli ihan superherkullisia! Ehkä parhaita brownieita, mitä oon syöny.