top of page

Vegaaniset hämähäkkidonitsit

Päivitetty: 23. marrask. 2022

Kyllä on aikuisenkin hyvä toisinaan hullutella - kuten leipomalla erän kanelilla maustettuja hämähäkkidonitseja Halloweenin kunniaksi!



Urbaani vegendan ensimmäisten reseptien joukkoon lukeutui suklaadonitsit, jotka saivat pienen päivityksen lähestyvän Halloweenin kunniaksi. Nämä donitsit valmistuvat uunissa donitsivuoassa ilman turhaa hässäkkää (jos et omista donitsivuokia, voit ihan hyvin paistaa taikinan myös muffinivuoassa). Ne ovat koostumukseltaan todella pehmeitä ja kosteita. Vaalea kuorrute tehdään vegaanisesta tuorejuustosta ja itse hämähäkkeihin uppoaa oreoita ja sulaa suklaata. Siinä se! Simppeliä ja söpöä! Ja niin makeaa ja herkullista.



Nämä söpöläiset uppoavat nopeasti herkuttelijoiden suihin, oli kyseessä sitten lasten tai aikuisten halloweenpirskeet. Jotain näin suloista on vaikea vastustaa! Hyvänä esimerkkinä toimii Kirppu, joka leipomispäivänä ramppasi jääkaapilla hakemassa aina "vielä puolikkaan donitsin", tai koiramme Pihka, joka kesken ruokakuvausten kävi nuolaisemassa yhdeltä hämähäkiltä silmät.


 

VEGAANISET HÄMÄHÄKKIDONITSIT

9 kpl


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Donitsit

  • 1 3/4 dl vehnäjauhoja

  • 3/4 dl sokeria

  • 1/2 dl kaakaojauhetta

  • 1/2 tl leivinjauhetta

  • 1/4 tl soodaa

  • 1/4 tl suolaa

  • 1 tl kanelia

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1/2 dl suklaarouhetta

  • 1 dl omenasosetta

  • 1 dl kasvimaitoa

  • 3 rkl rypsiöljyä


Kuorrute

  • 4 dl tomusokeria

  • 1 dl kasvipohjaista tuorejuustoa

  • 1/2 tl kanelia


Koristeluun

  • 9 oreota

  • tuorejuustoa

  • 1/2 dl suklaata sulatettuna

Esivalmistele

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  2. Voitele kevyesti donitsipelti.


Valmista donitsitaikina

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

  2. Yhdistä märät aineet toisessa kulhossa ja kaada kuivien joukkoon.

  3. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

  4. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin.


Paista donitsit

  1. Paista uunin keskitasolla 12 minuuttia, tai kunnes donitsit ovat läpikypsiä.

  2. Anna levätä pari minuuttia pellillä ja kumoa donitsit sitten jäähtymään ritiläpellille.

Valmista kuorrutteet & koristele donitsit

  1. Valmista kuorrute vatkaamalla tomusokeri, tuorejuusto ja kaneli sekaisin. Mikäli kuorrute tuntuu liian jämäkältä, lisää siihen pieni loraus kasvimaitoa kunnes saat haluamasi koostumuksen.

  2. Dippaa jäähtyneet donitsit tuorejuustokuorrutteeseen.

  3. Sulata suklaa koristelua varten. Siirrä se pursotinpussiin.

  4. Pursota suklaalla hämähäkille jalat.

  5. Tee hämähäkit pursottamalla tuorejuustoa oreo-keksien päälle silmiksi ja pursota vielä suklaasta pupillit hämähäkille.

  6. Aseta oreo-hämähäkit donitsien keskelle.

  7. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.


Säilyvyys

  • Donitsit säilyvät jääkaapissa hyvänä muutaman päivän, mutta oreo-hämähäkit pehmenevät kylmässä. Jos haluat pitää ne rapeina, lisää ne donitsien päälle vasta ennen tarjoilua.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

129 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page