top of page

Vegaaniset hampurilaissämpylät

Päivitetty: 7. jouluk. 2022

Vegaaniset hampurilaissämpylät, jotka ovat pumpulinpehmeät, todella herkulliset ja ilahduttavan nopea valmistaa, vilahtivat instagramstooreissani joku aika sitten. Saan edelleen kysymyksiä mitä reseptiä käytin, joten tässäpä se olisi pysyvässä muodossa!



Olen leiponut tällä reseptillä monta vuotta, siskoni julkaisi sen vuonna 2013 Nitan sapuskat -blogissaan. Ohje ei alunperin ole vegaaninen, mutta muuntui sellaiseksi täysin vaivatta. Vaikka kaupasta löytyy hyviä, valmiita burgersämpylöitä, suosittelen kokeilemaan vaihteeksi näitä! Ne ovat niin pehmoisia ja ihania.



Tykkään voidella hampurilaissämpylät aquafaballa, sillä niistä tulee sämpylöihin kaunis väri ja kiilto. Voit halutessasi käyttää myös kasvimaidon ja -kerman seosta voiteluun.


Näiden burgerien täytteenä oli:

  • grillissä paistetut Beyond Meat-pihvit

  • Violifen savujuustoa

  • vegaanista majoneesia

  • BBQ-kastiketta

  • salaattia, tomaattia, kurkkua ja sipulirenkaita



 

VEGAANISET HAMPURILAISSÄMPYLÄT

12 kpl

Raaka-aineet


Taikina

  • 100 g margariinia (esim Keiju tai Sunnuntai Laktoositon)

  • 4 dl kasvimaitoa

  • 50 g tuorehiivaa

  • 1 tl suolaa

  • 2 rkl sokeria

  • 9-10 dl vehnäjauhoja


Voiteluun

  • aquafabaa (säilykekikherneiden- tai papujen lientä)


Pinnalle

  • seesaminsiemeniä

Ohje


Valmista sämpylätaikina

  1. Sulata margariini kattilassa.

  2. Lisää kasvimaito ja lämmitä kädenlämpöiseksi.

  3. Murenna hiiva kulhoon ja lisää päälle margariini-maitoseos.

  4. Lisää sokeri, suola ja valtaosa vehnäjauhoista.

  5. Alusta kimmoisaksi taikinaksi ja lisää tarvittaessa jauhoja, kunnes taikinasta irtoaa kulhon reunoilta.

  6. Peitä liinalla ja jätä taikina lepäämään noin 10 minuutiksi.


Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Leivo sämpylät

  1. Kun taikina on levännyt hieman, kaada se työtasolle ja jaa 12 yhtä suureen palaan.

  2. Muotoile taikinapalat pyöreiksi sämpylöiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille kohoamaan.

  3. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia tai tarvittaessa enemmän, nämä sämpylät kohoavat yllättävän nopeasti!

  4. Voitele aquafaballa ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

  5. Paista uunissa 6-8 minuuttia ja nosta ritilän päälle jäähtymään.

Täytä burgerit haluamillasi kasvispihveillä, kasviksilla ja kastikkeilla.

Mitkä ovat sinun lempparitäytteesi kasvisburgereihin?


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 612 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page