Kuohkeat, makeat banaanipannukakut ilman lisättyä sokeria - täydellinen aamupala on tässä! Nämä pannukakut taipuvat oikeilla lisukkeilla myös jälkiruoaksi. Lisää kylkeen marjoja, pähkinävoita, vaahterasiirappia, suklaata... tai mitä vain mielesi tekee. Nyt ollaan hyvän äärellä.
Alkuperäinen resepti on The Healthiest Diet on the Planet - kirjasta, josta muokkasin sitä ihan rahtusen blogiin sopivaksi. Pannukakkujen valmistus on nopeaa, helppoa ja lopputulos on aina hyvä - tässä syyt siihen, miksi näitä pannareita paistellaan meidän keittiössä nykyään tuon tuosta. Paistaminen onnistuu loistavasti pinnoitetulla pannulla ilman lisättyä rasvaa, joten tämän helpommaksi (saati herkullisemmaksi) homma ei oikein voisi edes mennä.
VEGAANISET BANAANIPANNUKAKUT
noin 12 keskikokoista pannukakkua
Reseptin alkuperä: The Healthiest Diet on the Planet -kirjasta käännetty ja hieman muokattu
Raaka-aineet
Pannukakut
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa*
2 1/2 dl muussattua, todella kypsää banaania (noin 2 isoa tai 3 pientä)
2 1/2 dl kasvimaitoa*
2 1/2 dl kuplavettä
Lisää halutessasi
2 dl mustikoita tai suklaahippuja
Valmista pannukakkutaikina
Yhdistä isossa kulhossa kuivat aineet keskenään.
Muussaa toisessa kulhossa banaanit muusiksi, lisää sekaan maito.
Kaada banaani-maitoseos kuiviin aineisiin ja sekoita juuri ja juuri tasaiseksi.
Kaada joukkoon lopuksi vichy ja kääntele pannukakkutaikinan joukkoon.
Jos käytyt mustikoita tai suklaata pannukakuissa, sekoita ne nyt taikinaan.
Paista pannukakut
Paista pannulla keskilämmöllä. Paistaminen onnistuu hyvin pinnoitetulla pannulla ilman öljyä, tai valurautaisella/muulla pannulla öljyn kanssa. Minä en koskaan käytä öljyä pannukakkujen paistamiseen - lopputulos on todella hyvä ilmankin.
Pannukakun voit kääntää ympäri, kun sen pintaan on muodostunut reilusti ilmakuplia ja reunat ovat hieman kypsyneet.
Paista toiselta puolelta kypsäksi.
Tarjoa haluamiesi täytteiden kanssa.
Säilyvyys
Pannukakut säilyvät hyvinä jääkaapissa noin viikon.
Ne kestävät myös pakastuksen.
BABY VEGENDA - LEIVO LAPSELLE
Jos leivot alle 1-vuotiaalle lapselle, kurkkaa tähdellä merkityt kohdat ja tee seuraavat muutokset:
* jätä suola pois taikinasta
* valitse kasvimaito, jota ei ole vitaminoitu
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments