Loppukesä on täydellistä aikaa leipoa vegaaninen valkosuklaamoussekakku, ja koristella se reilulla keolla satokauden marjoja. Punaviinimarjat, karhunvadelmat ja vadelmat sopivat loistavasti kakun kanssa, mutta myös pian kypsyvät puolukat toimivat hyvin. Valitse lempparisi!
VEGAANINEN VALKOSUKLAAMOUSSEKAKKU
halkaisijaltaan 24 cm vuokaan
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Keksipohja
175 g Biscoff Lotus -keksejä
50 g leivontamargariinia
ripaus suolaa
Valkosuklaamousse
240 g vegaanista valkosuklaata
400 g kasvipohjaista tuorejuustoa (käytin Violife)
2 dl jämäkkää kasvivispiä (kuten Valio Oddlygood tai Planti)
1/2 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
Päälle
2 rkl Biscoff -levitettä
keksejä, käytin Ballerina -keksejä
tuoreita marjoja, kuten punaviinimarjoja, karhunvatukoita ja vadelmia
mintun lehtiä
Esivalmistele
Pingoita 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla, jotta moussekakku irtoaa siistimmin.
Valmista pohja
Murskaa keksit hienoksi muruksi.
Sulata margariini ja sekoita suolan kanssa keksimurskan joukkoon.
Painele tiiviisti vuoan pohjalle.
Valmista valkosuklaamousse
Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa.
Notkista tuorejuuston rakenne leivontakulhossa ja sekoita sula valkosuklaa joukkoon.
Vatkaa kasvivispi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Ota 1/3 vaahdosta ja vatkaa se valkosuklaa-tuorejuustoseokseen.
Kääntele loput vaahdosta nuolijalla massan sekaan.
Kaada massa keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla. Laita jääkaappiin jähmettymään 6 tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään.
Koristele kakku ennen tarjoilua
Sulata Biscoff-levite ja koristele sillä kakun reunat.
Koristele kakku marjoilla, kekseillä ja mintun lehdillä.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Hei, mitä vegaanista valkosuklaata käytit?