top of page

Vegaaninen valkosuklaamoussekakku

Päivitetty: 8. toukok. 2023

Loppukesä on täydellistä aikaa leipoa vegaaninen valkosuklaamoussekakku, ja koristella se reilulla keolla satokauden marjoja. Punaviinimarjat, karhunvadelmat ja vadelmat sopivat loistavasti kakun kanssa, mutta myös pian kypsyvät puolukat toimivat hyvin. Valitse lempparisi!




 

VEGAANINEN VALKOSUKLAAMOUSSEKAKKU

halkaisijaltaan 24 cm vuokaan


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Raaka-aineet


Keksipohja

  • 175 g Biscoff Lotus -keksejä

  • 50 g leivontamargariinia

  • ripaus suolaa

Valkosuklaamousse

  • 240 g vegaanista valkosuklaata

  • 400 g kasvipohjaista tuorejuustoa (käytin Violife)

  • 2 dl jämäkkää kasvivispiä (kuten Valio Oddlygood tai Planti)

  • 1/2 dl sokeria

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1/4 tl suolaa

Päälle

  • 2 rkl Biscoff -levitettä

  • keksejä, käytin Ballerina -keksejä

  • tuoreita marjoja, kuten punaviinimarjoja, karhunvatukoita ja vadelmia

  • mintun lehtiä


Esivalmistele

  1. Pingoita 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

  2. Vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla, jotta moussekakku irtoaa siistimmin.


Valmista pohja

  1. Murskaa keksit hienoksi muruksi.

  2. Sulata margariini ja sekoita suolan kanssa keksimurskan joukkoon.

  3. Painele tiiviisti vuoan pohjalle.

Valmista valkosuklaamousse

  1. Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa.

  2. Notkista tuorejuuston rakenne leivontakulhossa ja sekoita sula valkosuklaa joukkoon.

  3. Vatkaa kasvivispi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.

  4. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

  5. Ota 1/3 vaahdosta ja vatkaa se valkosuklaa-tuorejuustoseokseen.

  6. Kääntele loput vaahdosta nuolijalla massan sekaan.

  7. Kaada massa keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kelmulla. Laita jääkaappiin jähmettymään 6 tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään.

Koristele kakku ennen tarjoilua

  1. Sulata Biscoff-levite ja koristele sillä kakun reunat.

  2. Koristele kakku marjoilla, kekseillä ja mintun lehdillä.

 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

3 047 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

2 Comments


Guest
Jun 20, 2023

Hei, mitä vegaanista valkosuklaata käytit?

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
Jun 22, 2023
Replying to

Hei, olen käyttänyt Ohoi!n ja iChocin suklaata onnistuneesti :)

Like
bottom of page