Valkosuklaa-bataattimutakakku saa huikean värinsä purppurabataatista, mutta siihen ne terveelliset raaka-aineet sitten jäävätkin. Tämä kakku on päivitetty versio blogin yhdestä vanhimmista ja rakastetuimmista resepteistä, vegaanisesta bataatti-mutakakusta. Valkosuklaaversio on totta kai tummasuklaista hennomman makuinen, mutta näyttävän näköinen lisä kahvipöytään.
Purppurabataatin tilalta voi hyvin käyttää myös tavallista bataattia, jolloin kakun väri on kauniin kellertävä. Parhaalta mutakakku maistuu lämpimänä ja vielä vähän valuvana, näissä kuvissa se komeilee kiinteydyttyään jääkaapissa.
Bataatti tuo kakkutaikinaan pehmeän, ihanan rakenteen, ja se pitää taikinan hyvin koossa ja silti tahmaisena. Maun puolesta kakussa ei kuitenkaan arvaisi olevan piilotettuna minkäänlaista kasvista tai mukulaa - suussa maistuu vain herkullinen, lohdullinen suklaakakku.
VALKOSUKLAA-BATAATTIMUTAKAKKU
1 kakku, halkaisijaltaan 24 cm vuokaan
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Taikina
225 g purppurabataattia raakana (voit käyttää myös tavallista bataattia)
200 g vegaanista valkosuklaata
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
Tarjoiluun
vegaanista vaniljajäätelöä tai kasvivispiä ja marjoja
Esivalmistele
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.
Kypsennä bataatti
Kuori bataatti ja pilko se pieneksi lyhentääksesi kypsennysaikaa.
Keitä kattilassa pehmeäksi, kunnes veitsi menee siitä helposti läpi.
Valuta bataatit ja siirrä kulhoon.
Valmista taikina
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Sulata margariini.
Vatkaa bataatti ja sokeri sähkövatkaimella pehmeäksi tahnaksi.
Lisää sula margariini ja valkosuklaa, vatkaa tasaiseksi massaksi.
Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Kääntele taikina sekaisin.
Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunissa 10-15 minuuttia. Kakku on kypsä, kun sen reunat ovat jähmettyneet, mutta keskusta on uunista tullessa vielä hieman hyllyvä. Siirrä ritilälle jäähtymään.
Tarjoile
Tarjoa kakku lämpimänä ja hieman valuvana jäätelön tai kasvivispin ja marjojen kanssa.
Säilyvyys
Kakku säilyy jääkaapissa hyvänä 5 päivää, mutta se kiinteytyy kylmässä, kuten kuvissa.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments