top of page

Vegaaninen vaahterasiirappi-kahvikakku

Päivitetty: 15. lokak.

Mehukas ja kostea, vaahterasiirapilla ja tummalla sokerilla makeutettu kakku on hurmaava tarjottava kahvin kaveriksi. Ehkä vähän vaatimattoman näköinen, mutta mielettömän herkullinen kakku on peräisin Sara La Fountainin á la Sara -kirjasta vuodelta 2005, ja nyt se on kaikkien saatavilla vegaanisena versiona. Olkaa hyvä! Tämä kakku kannattaa leipaista ja kutsua kaverit kylään!


Voit huoletta leipoa kakun päivää, paria ennen sen tarjoamista - maut sen kuin paranevat odotellessa.



 

VEGAANINEN VAAHTERASIIRAPPI-KAHVIKAKKU

24 cm irtopohjavuokaan


Reseptin alkuperä: veganisoitu Sara La Fountainin reseptistä

Raaka-aineet


Taikina

  • 200 g margariinia

  • 3 dl sokeria

  • 1 1/2 dl omenasosetta

  • 2 tl vaniljasokeria tai nestemästä vaniljaa

  • 2 1/2 dl kaura- tai soijajogurttia

  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl ruokasoodaa

  • 1/2 tl suolaa


Murotaikina

  • 1 1/2 dl fariinisokeria

  • 1 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl kaneli

  • ripaus suolaa

  • 3 rkl margariinia

Kuorrutus

1 dl tomusokeria

1/2 dl vaahterasiirappia

Esivalmistele

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

  2. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla. Voitele reunat.


Tee murotaikina

  1. Nypi kaikki ainekset sekaisin murumaiseksi seokseksi.


Valmista taikina

  1. Vaahdota margariini ja sokeri kuohkeaksi.

  2. Lisää omenasose, vanilja ja jogurtti. Sekoita hyvin.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.


Kokoa & paista

  1. Kaada puolet kakkutaikinasta vuokaan.

  2. Ripottele päälle puolet murotaikinasta.

  3. Kaada loput taikinat päälle ja viimeiseksi loput murotaikinasta.

  4. Paista uunissa 50-60 minuuttia kunnes kakku on kypsä.

  5. Irrota kakku vuoasta ja annan jäähtyä ennen kuorruttamista.

Sekoita kuorrute & koristele

  1. Sekoita tomusokeri ja vaahterasiirappi keskenään kuorrutteeksi.

  2. Koristele kakku vaahterasiirappiseoksella.


Säilyvyys

  • Kakku säilyy hyvänä noin viikon verran, kun säilytät sen ilmatiiviisti pakattuna.

  • Voit leipoa sen pari päivää ennakkoon, maku paranee ajan kanssa.

  • Voit pakastaa kakun ilman vaahterasiirappikuorrutetta.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

2 219 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

2 Comments


Guest
May 18, 2023

Kuuluisiko tuossa olla 5 1/2 dl vehnäjauhoa, kun minulla paperille kirjoitetussa ohjeessa, jonka kopioin aiemmasta blogistasi, lukee että siihen tulisi 5 1/2 eikä 5 1/5 dl? Toki olen saattanut itsekin kirjoittaa väärin epähuomiossa siihen paperille sen määrän :)

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
May 23, 2023
Replying to

Hei! Kiitos huomiosta! Kyllä, pitäisi olla 5 1/2 dl. Alkuperäisessä reseptissä mitta oli kirjoitettuna 5,5 dl ja siitä ilmeisesti jäänyt virhe. Käyn korjaamassa virheen, vaikka voi olla, että tuolla vähän hassullakin mitalla (5 1/5 dl) onnistuu hyvin. :)

Like
bottom of page