Perinteinen taatelikakku vegaanisena oli monen lukijan toiveresepti tälle joululle. Eikä ihme, sillä pehmeä ja mehukas taatelikakku on yksinkertaisuudessaan todella maukas herkku jouluiseen kahvipöytään. Kakku paranee vain vanhetessaan, joten leivo se mielellään ainakin 1-2 päivää ennen tarjoamista ja säilytä ilmatiiviisti pakattuna. Omat taatelikakut tuli syötyä muutaman päivän sisällä, mutta jääkaapissa taatelikakkujen säilyvyys on pari viikkoa, joten voit hyvin leipoa ne hyvissä ajoin ennen joulua. Tai miksi et leipoisi reseptiä samantien tuplana ja antaisi toista joululahjaksi?
Täytyy myöntää, että en ennen tätä joulua ollut leiponut taatelikakkuja, mutta jatkossa nämä kakut ovat varmasti osa meidän perheen joulun odotusta. Taateleiden keittämisessä ja taikinan sekoittamisessa on jotain rauhallista ja ihanaa, joka oikein huokuu joulutunnelmaa. Ja kakku itsessään on todella herkullinen. Toivottavasti sinäkin koet ihania hetkiä tämän reseptin parissa!
VEGAANINEN TAATELIKAKKU
1,8 l kahvikakkuvuokaan
Reseptin alkuperä: käytin pohjana Soppa365-sivuston reseptiä, jonka muutin vegaaniseksi ja muokkasin omaan makuuni sopivaksi lisäämällä siihen fariinisokeria, kahvia ja suolaa
Raaka-aineet
Taikina
1pkt / 250 g kuivattuja taateleita (tiiliskivimäisesti pakattuja)
2 dl vahvaa kahvia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
200 g leivontamargariinia
1/4 dl soijajogurttia
1/4 dl omenasosetta
1 tl vanilja-aromia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
Vuoan voiteluun
vuokasprayta/margariinia
korppujauhoja
Esivalmistele
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Voitele kakkuvuoka ja jauhota se korppujauhoilla.
Valmista kakku
Pilko taatelit pieniksi paloiksi ja mittaa kahvin ja sokereiden kanssa kattilaan. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia, jotta taatelit pehmenevät ja seos muuttuu siirappimaiseksi massaksi. Ota kattila pois liedeltä.
Kuutioi margariini ja lisää kattilaan, sekoita tasaiseksi.
Lisää soijajogurtti, omenasose ja vanilja-aromi, sekoita.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista uunissa 40 minuuttia ja kokeile kypsyys: kakku on kypsää kun hammastikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää märkää taikinaa. Paista tarvittaessa 5-10 minuuttia lisää. Omani kypsyivät 40 minuutissa, kuivaksi kakkua ei tarvitse paistaa.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin kumoat sen.
Säilyvyys
Kun kakku on jäähtynyt kunnolla, säilytä sitä ilmatiiviisti pakattuna. Huoneenlämmössä se pysyy hyvänä muutaman päivän, jääkaapissa jopa 2 viikkoa. Hunnuta tomusokerilla ennen tarjoamista.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Hei, tein ensimmäisen kerran tätä vuosi sitten jouluksi. Jäimme kaikki heti koukkuun tähän kakkuun, sillä se on todella herkullinen! Nyt joulun viettoon tulossa myös henkilö, jolle kaiken pitää olla gluteenitonta. Onnistuuko kakku yhtä hyvin gluteenittomilla jauhoilla? Mitä jauhoja suosittelisit?