Vegaaninen stracciatella-moussekakussa on ihanan pehmeää valkosuklaamoussea, jonka seasta löytyy reilusti suklaarouhetta, ja päältä kerros suklaaganachea. Tätä kakkua tekee mieli lusikoida suuhun loputtomasti!
Stracciatella-moussekakku sopii loistavasti myös pääsiäiseen, ja voit koristella sen silloin suklaamunilla ja vegaanisilla "Kinder bueno" patukoilla (Love Raw -merkiltä löytyy useita makuja!). Voit valmistaa kakusta myös gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia keksejä (esim. Coppenrath Cooky -merkkiset täytekeksit) ja gluteenitonta kasvivispiä. Lue reseptistä tuotevinkit!
VEGAANINEN STRACCIATELLA-MOUSSEKAKKU
halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan
Raaka-aineet
Pohja
200 g vegaanisia suklaatäytekeksejä (kuten Oreo tai Dominon vegaaniset maut, gluteenittomana Coppenrath Cooky -merkkiset täytekeksit)
50 g margariinia
Mousse
150 g vegaanista tummaa suklaata
240 g vegaanista valkosuklaata (kuten Ichoc)
400 g kasvipohjaista vaniljarahkaa (suositus: Valio Oddlygood bake & dessert vanilja)
2 dl kasvivispiä (valitse jämäkkä vispi, kuten Planti, Oddlygood (gluteeniton vaihtoehto) tai Fazer Aito)
1/2 dl tomusokeria
1/4 tl suolaa
Ganache
100 g vegaanista tummaa suklaata
100 g kasvipohjaista vispiä (kuumennuksen kestävää, kuten Planti tai Alpro soija (gluteeniton vaihtoehto))
1 tl margariinia
ripaus suolaa
Päälle
tuoreita marjoja
Esivalmistele
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja reunat reunakalvolla tai leivinpaperilla.
Valmista pohja
Murskaa keksit hienoksi muruksi.
Sulata margariini ja sekoita joukkoon.
Painele tiiviisti vuoan pohjalle.
Valmista mousse
Rouhi tumma suklaa pieneksi rouheeksi ja siirrä sivuun.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Kääntele sulanut valkosuklaa rahkan joukkoon.
Vatkaa kasvivispi kuohkeaksi vaahdoksi tomusokerin ja suolan kanssa.
Ota vispistä 1/3 ja sekoita rahkaseoksen joukkoon.
Kääntele loput vispistä ja suklaarouhe nuolijalla massan sekaan.
Levitä keksipohjan päälle ja siirrä hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
Valmista ganache kun kakku on hieman hyytynyt
Pilko tumma suklaa pieniksi paloiksi ja siirrä kulhoon.
Mittaa kattilaan vispi, margariini ja suola. Kuumenna höyryävän kuumaksi ja kaada suklaan päälle.
Anna seoksen seistä hetki, jotta suklaa alkaa sulamaan, ja sekoita ganache sitten tasaiseksi nuolijalla. Varo vatkaamasta, ettei ilmakuplia synny.
Kaada ganache kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä toiset 4 tuntia tai seuraavaan päivään saakka.
Tarjoile kakku
Irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreilla marjoilla.
Säilyvyys
Kakku säilyy suojattuna jääkaapissa hyvänä noin 4 päivää.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments