top of page

Vegaaninen rahka-omenapiirakka

Tässä omenapiirakassa omenoiden ja taikinan väliin piilotetaan kerros vaniljarahkaa, joka tekee piirakasta erityisen mehevän. Tämä herkullinen, kerroksellinen omenapiiras on peräisin leivontakirjastani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti. Reseptin valokuvat on ottanut Satu Hietanen.



Rahka-omenapiirakka on täydellinen valinta syksyn omenasadon pullistellessa puissa! Mikäli omenia riittää, kurkkaa myös muut omenoita sisältävät reseptini:




Omena-rahkapiirakan lisäksi Urbaani vegendan leivontakirjasta löytyy yli 60 muuta monta kertaa testattua, takuuvarmasti toimivaa reseptiä vegaaniseen leivontaan! Olen koonnut yksin kansien parhaimmat reseptini ja lukijoiden toiveet, täytekakuista kääretorttuihin ja pulliin ja piirakoihin. Voit tilata kirjan itsellesi signeerattuna verkkokaupasta & säilyttää käden ulottuvilla kokoelman upeita reseptejä. Kirjan avulla viikonloppuleivonnaisten ja tulevien juhlien menun suunnittelu helpottuu huomattavasti :)



 

VEGAANINEN RAHKA-OMENAPIIRAKKA

n. 20 x 30 cm:n vuokaan


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Taikina

  • 2 dl soijamaitoa

  • 1 rkl omenaviinietikkaa

  • ½ dl omenasosetta

  • ¾ dl rypsiöljyä

  • 3 dl vehnäjauhoa

  • 2 dl sokeria

  • 1 ½ tl leivinjauhetta

  • 1 ½ tl vaniljasokeria

  • ½ tl kardemummaa

  • ½ tl ruokasoodaa

  • ¼ tl suolaa


Lisäksi

  • 300 g kasvipohjaista vaniljarahkaa

  • 4 isoa omenaa

  • 1 ½ tl kanelia

  • 1 rkl sokeria


Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Laita leivinpaperi vuoan pohjalle ja voitele reunat.


Valmista piiras

  1. Sekoita soijamaito ja omenaviinietikka ja anna niiden paksuuntua muutama minuutti.

  2. Lisää soijamaito-etikkaseokseen omenasose ja rypsiöljy.

  3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää märkien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada taikina vuokaan.

  4. Lusikoi taikinan päälle vaniljarahka.

  5. Pese ja viipaloi omenat. Asettele piirakan päälle ja ripottele pinnalle kaneli ja sokeri.

  6. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes piiras on kypsynyt.

Herkullisia leivontahetkiä!


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!


Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista, Pinterestistä ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!


Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !

1 167 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

2 Comments


Guest
Sep 11

Herkullista omenapiirakkaa tuli! Paistoaikaa piti jatkaa mun uunilla kymmenisen minuuttia, lopussa laitoin vielä kiertoilmatoinnon päälle. Mutta hyvältä näyttää ja myös maistuu tulikuumana. Saa nähdä, ehtiikö kunnolla jäähtyä ennen kuin kaikki on syöty 😅

Like
Replying to

Hei ihana kuulla, kiitos viestistä! 😊 Ja kyllä, uunien tehot vaihtelee, joten välillä voi pidempi paistoaika olla tarpeen. Ihanaa että piirakka maistui!

Like
bottom of page