Tuleeko tavalliset laskiaispullat jo ulos korvista? Jäikö keittiön pöydälle muutama onneton, kuivahtanut pulla, jota ei enää tekisi mieli syödä? Meillä on sinulle ratkaisu.
Ylijääneistä ja kuivakoista pullista saa nopeasti taiottua talvisen, lohdullisen jälkiruoan. Valmistus onnistuu käden käänteessä, ja vanukkaan muhiessa uunissa voi vaikka ottaa pienet nokoset. Mikä olisi ihanampaa kuin herätä suoraan jälkiruokapöytään?
VEGAANI PULLAVANUKAS
neljälle
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Pullavanukas
4 isoa, kuivunutta pullaa tai 6 pientä
2 rkl margariinia
1/2 dl omenasosetta
4 3/4 dl kasvimaitoa
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1/2 tl muskottipähkinää
Lisäksi
kasvikermavaahtoa ja hilloa tarjoiluun
Esivalmistele
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Voitele keveästi uunivuoka.
Valmista pullavanukas
Leikkaa pullat kuutioiksi ja lado uunivuokaan.
Sulata margariini ja kaada pullien päälle.
Sekoita kulhossa omenasose, maito, sokerit ja mausteet.
Kaada vuokaan pullapalojen päälle ja painele pullia tarvittaessa paremmin nesteen alle.
Paista & tarjoile
Paista uunissa 45 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea neste imeytynyt vanukkaasee.
Tarjoile vegaanisen kermavaahdon ja hillon kanssa.
Säilyvyys
Pullavanukas on parasta samana päivänä syötynä.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments