Persikkainen rahkamurupiirakka on houkutteleva keväinen leivonnainen! Näin reseptin tähän herkkuun Kaakao kermavaahdolla -blogissa ja tuumasin heti, että tämä täytyy veganisoida. Lopputuloksesta tuli mehevä ja upea!
Leivonnainen syntyy tekemällä muruseoksen, josta valmistetaan sekä pohja että pinnan rapea murukerros. Väliin laitetaan persikkaa ja kerros rahkaa. Katso video piirakan valmistamisesta Instagram-tililtäni!
VEGAANINEN PERSIKKA-RAHKAMURUPIIRAKKA
noin 20 cm x 30 cm vuokaan
Reseptin alkuperä: veganisoitu ja muokattu Kaakao kermavaahdolla -blogin reseptistä
Raaka-aineet
Taikina
4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
125 g margariinia
1/2 rkl omenaviinietikkaa
1 1/4 dl soijarahkaa
Täyte
1 prk (á 410/230 g) säilykepersikoita
250 g soijarahkaa
1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
Esivalmistele
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
Valmista taikina
Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leiivnjauhe, ruokasooda ja suola.
Sulata margariini ja lisää taikinaan. Sekoita murumaiseksi seokseksi.
Ota 1/3 muruseoksesta ja säästä se myöhemmäksi.
Ota loput (2/3) taikinasta ja lisää siihen omenaviinietikka ja soijarahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada vuoan pohjalle.
Valmista täyte
Pilko persikat kuutioiksi. Ripottele taikinan päälle.
Sekoita soijarahkaan sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Kaada persikoiden päälle.
Ripottele pinnalle varaamasi 1/3 muruseoksesta.
Paista piirakka
Paista rahkamurupiirakkaa uunin keskitasolla 55-60 minuuttia, kunnes se on kypsynyt kauttaaltaan.
Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Säilyvyys
Säilyy hyvänä suljetussa rasiassa jääkaapissa noin 5 vrk.
Kestää myös pakastamisen.
Leivoitko tällä reseptillä?
Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !
Osaatko sanoa onnistuuko piirakka, jos persikat vaihtaa pakastemarjoihin? Paljonko marjoja pitäisi suunnilleen laittaa? 😊
Ihanan raikas ja kesäinen piirakka! 😊Hyvin maistui myös sekasyöjille. Myöskin siitä hyvä, että tämän voi leipoa jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.
Tästä tuli aivan ihana! Lisäsin täytteeseen vähän sitruunan mehua ja kuorta, kun ne on meillä aina kuuluneet rahkapiirakkaan, ja maistui ihan kuin mummun tekemältä ❤️ Ja samaa mieltä, oli vielä parempaa kun oli kerennyt tekeytyä yön yli jääkaapissa.
Todella hyvä resepti. Leivoin tätä pääsiäisenä. Piirakan maku jopa parani, kun antoi olla sen jääkaapissa kaksi päivää.
Ihana resepti! Leivoin tätä eilen ja piirakasta tuli ihan täydellistä - juuri sopivan makea, pehmeä ja keväinen maku.