top of page

Vegaaninen persikka-rahkamurupiirakka

Päivitetty: 18. maalisk. 2024

Persikkainen rahkamurupiirakka on houkutteleva keväinen leivonnainen! Näin reseptin tähän herkkuun Kaakao kermavaahdolla -blogissa ja tuumasin heti, että tämä täytyy veganisoida. Lopputuloksesta tuli mehevä ja upea!



Leivonnainen syntyy tekemällä muruseoksen, josta valmistetaan sekä pohja että pinnan rapea murukerros. Väliin laitetaan persikkaa ja kerros rahkaa. Katso video piirakan valmistamisesta Instagram-tililtäni!



 

VEGAANINEN PERSIKKA-RAHKAMURUPIIRAKKA

noin 20 cm x 30 cm vuokaan

Reseptin alkuperä: veganisoitu ja muokattu Kaakao kermavaahdolla -blogin reseptistä


Raaka-aineet


Taikina

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 1 1/4 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 1/2 tl ruokasoodaa

  • 1/4 tl suolaa

  • 125 g margariinia

  • 1/2 rkl omenaviinietikkaa

  • 1 1/4 dl soijarahkaa


Täyte

  • 1 prk (á 410/230 g) säilykepersikoita

  • 250 g soijarahkaa

  • 1 dl sokeria

  • 1 rkl maissitärkkelystä

  • 1 tl vaniljasokeria


Esivalmistele

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  • Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.


Valmista taikina

  1. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, vaniljasokeri, leiivnjauhe, ruokasooda ja suola.

  2. Sulata margariini ja lisää taikinaan. Sekoita murumaiseksi seokseksi.

  3. Ota 1/3 muruseoksesta ja säästä se myöhemmäksi.

  4. Ota loput (2/3) taikinasta ja lisää siihen omenaviinietikka ja soijarahka. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada vuoan pohjalle.


Valmista täyte

  1. Pilko persikat kuutioiksi. Ripottele taikinan päälle.

  2. Sekoita soijarahkaan sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Kaada persikoiden päälle.

  3. Ripottele pinnalle varaamasi 1/3 muruseoksesta.


Paista piirakka

  1. Paista rahkamurupiirakkaa uunin keskitasolla 55-60 minuuttia, kunnes se on kypsynyt kauttaaltaan.

  2. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.


Säilyvyys

  • Säilyy hyvänä suljetussa rasiassa jääkaapissa noin 5 vrk.

  • Kestää myös pakastamisen.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!


Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!


Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !

13 Comments


Guest
Oct 15, 2023

Osaatko sanoa onnistuuko piirakka, jos persikat vaihtaa pakastemarjoihin? Paljonko marjoja pitäisi suunnilleen laittaa? 😊

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
Mar 18, 2024
Replying to

Hei, onnistuu kyllä! Uskoisin että ainakin 200 g uppoaa tähän hyvin. :)

Like

Guest
May 25, 2023

Ihanan raikas ja kesäinen piirakka! 😊Hyvin maistui myös sekasyöjille. Myöskin siitä hyvä, että tämän voi leipoa jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
May 26, 2023
Replying to

Kiitos, ihana kuulla! :) Ja sellaiset reseptit on aina tarpeen, jotka voi leipoa ennakkoon. :)

Like

Guest
May 23, 2023

Tästä tuli aivan ihana! Lisäsin täytteeseen vähän sitruunan mehua ja kuorta, kun ne on meillä aina kuuluneet rahkapiirakkaan, ja maistui ihan kuin mummun tekemältä ❤️ Ja samaa mieltä, oli vielä parempaa kun oli kerennyt tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
May 24, 2023
Replying to

Sitruunan lisääminen toimii varmasti, kuulostaa ihanalta! Ihana kuulla että resepti toi nostalgisen olon. :) Kiitos kommentista!

Like

Guest
Apr 11, 2023

Todella hyvä resepti. Leivoin tätä pääsiäisenä. Piirakan maku jopa parani, kun antoi olla sen jääkaapissa kaksi päivää.

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
Apr 19, 2023
Replying to

Kiitos kommentista! ☺️ Monille leivoksille käy juuri noin, kun saa olla kylmässä päivän tai pari niin maku syvenee entisestään. Ihana kuulla että onnistui ja tykkäsit!

Like

Guest
Apr 02, 2023

Ihana resepti! Leivoin tätä eilen ja piirakasta tuli ihan täydellistä - juuri sopivan makea, pehmeä ja keväinen maku.

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
Apr 03, 2023
Replying to

Kiitos kommentista! Tosi ihana kuulla! ❤️😊

Like
bottom of page