Jos et ole leiponut vielä blogista löytyvää raparperi-murupiirakkaa, niin nyt viimeistään kannattaa ottaa resepti haltuun tällä mustikkaisella versiolla. Kyseessä on nimittäin takuuvarma resepti, jolla tulee priimaa joka kerta. Kaiken lisäksi piiras valmistuu todella nopeasti - tämän mustikkapiirakan leivoin uuniin perunoiden kiehuessa - tarkalleen sanoen siis 12 minuutissa.
Mustikka-murupiirakkaan tuo lisäsärmää taikinaan raastettu sitruunankuori, jota ei kannata skipata valmistusvaiheessa. Leivoin ensimmäisen piirakan nimittäin ilman sitruunaa, ja pakko sanoa että toinen versio oli heti tuplaten parempi.
Minun on tullut leivottua erilaisia marja- ja hedelmäpiirakoita tällä reseptillä jo parin vuoden ajan, joten kun olet testannut tätä mustikka-murua, suosittelen lämpimästi kokeilemaan erilaisia versioita omilla suosikkitäytteilläsi. Tämä resepti on nimittäin tosi muuntautumiskykyinen. Kerran tein piirakkaa omena-puolukkatäytteellä ja pekaanipähkinämurulla, ja voi pojat, kun sekin oli hyvää! Kuten myös luumu-mantelipiirakka. Ja kirpsakka punaherukkapiirakka...
Tykkään leipoa tämän mustikkapiiraan isoon 30 senttiseen vuokaan, jolloin pohjasta tulee melko ohut. Esimerkiksi 25 senttisessä vuoassa lopputulos on korkea ja kakkumaisempi, joten ota se huoomioon vuokaa valitessasi.
MUSTIKKA-MURUPIIRAKKA halkaisijaltaan 30 cm piirasvuokaan
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Pohja
1/2 dl omenasosetta
3/4 dl rypsiöljyä
2 dl vegaanista jogurttia
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoa
2 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Päälle
4 dl mustikoita
Muruseos
1/2 dl margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
Esivalmistele
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Voitele halkaisijaltaan 30 cm piirakkavuoka.
Tee muruseos
Valmista muruseos nyppimällä margariini, vehnäjauhot ja sokeri sekaisin. Laita muruseos sivuun odottamaan.
Valmista taikina
Sekoita omenasose, öljy ja jogurtti kulhossa. Lisää sitruunankuori.
Mittaa kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää märkien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina piirakkavuokaan, ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos.
Paista mustikkapiiras
Paista uunin keskitasolla 40-50 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Tarjoile vegaanisen vaniljajäätelön tai kasvivispin kanssa.
Säilyvyys
Mustikka-murupiiras säilyy hyvänä jääkaapissa noin 5 vuorokautta.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Kaksi kaveria suositteli ja leivon nyt jo toista kertaa! Todella herkullista, mutta on hyvä huomioida, että piirakan pohja on todella kostea ja liian märät täytteet voivat olla ongelma. Toinen kavereista suositteli pyöräyttämään pakastemustikat perunajauhoissa ennen pinnalle ripottelua.
Olisi myös kiva, jos ainekset oltaisiin kirjattu grammoissa, erityisesti rasvan antaminen desilitroina on outoa, haha