Minna Canthin päivää vietetään 19. maaliskuuta. Tiesitkö että kyseiselle päivälle on olemassa myös oma nimikkokakkunsa? Minna Canthin kakku on mehevä ja mausteinen kahvikakku, jonka resepti on kuuleman mukaan Canthin suvun reseptikirjasta. Sain viime vuonna lukijalta toiveen veganisoida reseptin, ja tänä keväänä ehdin toteuttaa sen.
Netistä löytyy muutama Minna Canthin kakun resepti, joista jokainen on identtinen. En tehnyt reseptiin suuria muutoksia - korvasin munat pellavamunilla ja kerman kasvivispillä ja lisäsin taikinaan suolaa. Pienensin reseptin neljäsosan pienemmäksi, jotta se mahtuu useimpiin kakkuvuokiin. Alkuperäinen resepti kehotetaan paistamaan parissa vuoassa, sillä taikinaa tulee niin reilusti. Resepteissä kehotetaan käyttämään siirappia. Kokeilin sekä vaaleaa että tummaa, omaan makuuni vaaleaan siirappiin leivotusta kakusta tuli maukkaampi.
VEGAANINEN MINNA CANTHIN KAKKU
n. 2 litran vetoiseen kahvikakkuvuokaan
Reseptin alkuperä: resepti on veganisoitu perinteisestä Minna Canthin kakusta
Raaka-aineet
2 rkl hienoksi jauhettua pellavansiemeniä
3/4 dl kuumaa vettä
3 rkl margariinia
1 1/2 dl vaaleaa siirappia
1 1/2 dl sokeria
3 dl kasvivispiä (käytin Plantin kauravispiä*)
4 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 rkl pomeranssinkuorta
3/4 tl neilikkaa
3/4 tl inkivääriä
1/4 tl suolaa
1 1/2 tl ruokasoodaa
Esivalmistele
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Valmista taikina
Valmista pellavamuna sekoittamalla 2 rkl hienoksi jauhettuja pellavansiemeniä kuumaan veteen. Anna paksuuntua muutama minuutti.
Sulata margariini ja sekoita se pellavamunaan.
Lisää siirappi ja sokeri.
Vatkaa kasvivispi kuohkeaksi vaahdoksi.
Kääntele vispi märkien aineiden joukkoon.
Mittaa vehnäjauhoihin mausteet ja ruokasooda. Sekoita.
Lisää jauhoseos märkien aineiden joukkoon ja kääntele sekaisin.
Siirrä taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia.
Laske lämpö sen jälkeen 150 asteeseen ja paista vielä 30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
Anna jäähtyä hieman ja kumoa kakkuvuoasta.
Säilyvyys
Minna Canthin kakku säilyy mehevänä useamman päivän huoneenlämmössä, kun pakkaat sen ilmatiiviisti. Sen maku paranee säilytyksen aikana.
* Suosittelen Plantin vispiä, sillä se kestää kuumennusta ja on vaahdotettuna jämäkkää. Kokeilin paria eri vispiä, joista toinen lässähti uunissa.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments