top of page

Vegaaninen marjapiirakka kermaviilillä

Päivitetty: 15. lokak.

Tänä kesänä rakastuin marjapiirakkaan kermaviilillä! Leivoin sitä mökillä pariin otteeseen, kerran mustikoilla ja toisen kerran punaherukoilla, ja halusin ehdottomasti jakaa reseptin teillekin. Tämä on mutkattoman suloinen resepti, joka sopii hyödynnettäväksi eri sesonkimarjojen aikaan. Kasvipohjaista maidotonta kermaviiliä käytetään sekä taikinaan että täytteeseen.



Kuluneena vuonna hapanjuuri on ollut keittiössäni kovassa käytössä, ja päädyin leipomaan tämän piirakankin hapanjuurta hyödyntäen. Juuri tuo pohjaan ihanaa vienoa happamuutta, mutta mikäli keittiöstäsi ei löydy (vielä) juurta, voit valmistaa piiraan ilmankin. Ohjeet molempiin versioihin löydät alta.



Jos juurella leipominen kiinnostaa, kurkkaa postaukseni hapanjuuren hoitamisesta ja säilyttämisestä, ja tutustu sivuilta löytyviin hapanjuuriresepteihin!



 

VEGAANINEN MUSTIKKAPIIRAKKA KERMAVIILILLÄ

leivottuna hapanjuureen (tai ilman)

n. 26 cm vuokaan


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Pohja hapanjuureen

  • 1 1/2 dl kasvipohjaista kermaviiliä

  • 1 1/4 dl hapanjuurta (aktiivinen tai jämäjuuri, molemmat käy)

  • 3/4 dl rypsiöljyä

  • 2 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 2 1/4 dl vehnäjauhoja

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 1/4 tl suolaan


Pohja ilman hapanjuurta

  • 2 dl kasvipohjaista kermaviiliä

  • 1/2 dl omenasosetta

  • 3/4 dl rypsiöljyä

  • 2 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

  • 1/4 tl suolaan


Täyte

  • 200 g kasvipohjaista kermaviiliä

  • 1/2 dl sokeria

  • 1 rkl maissitärkkelystä

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 3 dl mustikoita, punaherukoita, puolukoita tai muita haluamiasi marjoja



Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Voitele kevyesti noin 26 cm piirasvuoka.


Valmista pohja

  1. Yhdistä kermaviili, hapanjuuri, öljy ja sokerit. (tai kermaviili, omenasose, öljy ja sokerit)

  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

  3. Kaada taikina vuokaan.


Valmista täyte

  1. Sekoita täytteen ainekset marjoja lukuunottamatta. Kääntele lopuksi marjat sekaan. Levitä täyte piiraspohjan päälle.

  2. Paista uunin keskitasolla 40-45 minuuttia, kunnes piiras on kypsynyt kauttaaltaan.


Ihania herkkuhetkiä!


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro miten onnistui - ja tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!


Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista, Pinterestistä ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!


Tutustu myös kirjaani Urbaani vegenda - leivo vegaanisesti !

215 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page