top of page

Vegaaninen marianne-tökkäyskakku

Päivitetty: 14. tammik. 2023

Tuhti suklaakakku, joka tökitään täyteen reikiä ja sittemmin täytetään marianneganachella, oli ihan hemmetinmoinen suksee Kirpun synttärikahveilla. Kakku oli NIIN hyvä, että me ajateltiin leipoa se paraatipaikalle ensi kuussa järjestettäviin häihimme. Ihan tosi. Nyt kannattaa kaivaa jauhot ja suklaat esiin ja antaa tälle kakulle mahdollisuus.


Resepti tähän kakkuun tuli vastaan Fazerin sivuilta. Se sekä näytti että kuulosti erinomaiselta, mutta sisälsi niin maitotuotteita kuin muniakin, joten muunsimme reseptin vegaanikeittiöön sopivaksi. Se oli helposti tehty: maito vaihdettiin kasvimaitoon ja kananmuna omenasoseeseen.



Kirppu ja Kirpun synttärikakku



Mikäli pidät kosteasta, tuhdista suklaakakkupohjasta ja tahmaisesta ganachesta sekä piparmintun mausta, tulet aika varmasti rakastumaan tähän kakkuun.

 

MARIANNE-TÖKKÄYSKAKKU

halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuokaan

Reseptin alkuperä: resepti on veganisoitu Fazerin reseptistä


Raaka-aineet

Pohja

  • 4,5 dl jauhoja

  • 4,5 dl sokeria

  • 2 dl kaakaojauhetta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 1/2 tl soodaa

  • 1 tl suolaa

  • 2 dl kasvimaitoa

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 2 dl vahvaa kahvia

  • 1 dl omenasosetta


Marianneganache

  • 100 g tummaa suklaata

  • 2 dl kuummenuksen kestävää kasvivispiä (kuten alpro soijavispi)

  • 1 dl marianne crushia


Päälle

  • 2 dl kasvivispiä

  • 1/2 dl marianne crushia (loput pussista)

Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  2. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.


Valmista pohja

  1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään.

  2. Lisää märät aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  3. Kaada taikina vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista uunissa noin 50 minuuttia. Huom! Kakkua ei pidä paistaa rutikuivaksi, vaan se on parempaa hieman kosteana. Tarkkaile uunia paiston loppupuolella.

  4. Ota pois uunista ja nosta ritilän päälle jäähtymään.


Tee ganache

  1. Kiehauta kerma ja lisää sinne mariannemurska. Sekoita kunnes karkit ovat liuenneet nesteeseen.

  2. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita massa tasaiseksi.


Viimeistele

  1. Töki jäähtynyt kakku täyteen reikiä. Valuta ganache koloihin ja kakun päälle.

  2. Vatkaa 2 dl vispiä kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon loput mariannemurskat.

  3. Koristele kakku kermalla ja tuoreilla marjoilla - vadelmat ja mansikat toimivat loistavasti.

Säilyvyys

  • Kakku säilyy hyvänä ja mehevänä jääkaapissa useamman päivän. Itse asiassa se vain paranee siellä tekeytyessään, joten suosittelemme ajoittamaan leipomisen vaikka paria päivää ennen kakkukahveja.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

4 430 katselukertaa16 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

16 Comments


Guest
Jul 28

Olen nyt pari kertaa tehnyt tätä, maku on ihana mutta kakku jää keskeltä vähän lättänäksi. Mikäköhän auttaisi?

Like
Replying to

Keskeltä lättänäksi jääminen kielii yleensä siitä, että kakku on otettu liian aikaisin uunista. Kun kakku jää hieman raa'aksi se painuu alemmas keskeltä. Voit siis kokeilla paistaa kakkua hiukan pidempään, 5-10 minuuttia lisää. :)

Like

Guest
Apr 28

Täytyi oikein asioikseen tulla kiittämään tästä reseptistä! Tein kakun ensimmäistä kertaa tyttäreni synttäreille, ja vieraat kehuivat kakkua todella vuolaasti. Omasta mielestänikin se oli erittäin herkullista - kerta ei varmasti jää viimekseksi!

Like
Replying to

Ihanaa! Kiitos kun tulit jättämään viestin, todella mukava kuulla! :)

Like

Guest
Jun 19, 2023

Mahtava kakku, tein tästä gluteenittoman version ja se toimi myös tosi hyvin.

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
Jun 22, 2023
Replying to

Tosi kiva kuulla, kiitos viestistä! :) Hieno homma että onnistui myös gluteenittomana.

Like

Guest
May 23, 2023

Ensimmäinen vegaaninen kakku jonka leivoin, ja tosi hyvää tuli. Maku vaan parani jääkaapissa yön yli. Testasin myös kuppikakkuversioina ja todellakin toimii!

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
May 26, 2023
Replying to

Huippua että valitsit tämän kakun ekaksi kokeiltavaksi! :) Ja ihana kuulla onnistumisen kokemuksesta. Mekin ollaan tehty joskus kuppikakkuina ja on tosi hyviä niinkin!

Like

Guest
May 23, 2023

Ihana kakku! Minttusuklaa best.

Like
Tiina Tohu
Tiina Tohu
May 26, 2023
Replying to

Kiitos! :)

Like
bottom of page