top of page

Vegaaninen mansikkakakku grillissä

Päivitetty: 18. kesäk.

Grillissä kypsennettävä mansikkakakku on kesän rennoin ja mutkattomin leivonnainen. Täydellisen helppo ja vikkelä jälkiruoka valmistettavaksi pitkin kesää. Kokeile ja ihastu!



En ollut valmistanut kakkua grillissä ennen tätä kesää, mutta 3-vuotias lapseni toivoi meidän leipovan grillikakun, joten lähdin tutkimaan asiaa. Juttu ei ole itse asiassa ollenkaan motimutkainen: kakku kypsennetään epäsuoralla grillauksella, eli liekkiä/hiiltä ei pidetä suoraan kakun alla vaan vieressä. Tärkeää on tarkkailla grillin lämpötilaa, ettei se nouse liian korkeaksi, 180 astetta on tälle kakulle juuri hyvä.



Tästä mansikkakakusta tulee mieleen lapsuuteni kesät mökillä, kun kaupasta ostettiin valmis torttupohja ja siihen vispattiin päälle kasa kermaa ja pilkottiin mansikoita suoraan mansikkamaalta. Se oli yksi kesän herkullisimmista jälkiruoista!



 

VEGAANINEN MANSIKKAKAKKU GRILLISSÄ

halkaisijaltaan noin 25 cm vuokaan

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet


Pohja

  • 1 3/4 dl kasvipohjaista jogurttia

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 1 tl omenaviinietikkaa

  • 1 tl vanilja-aromia

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 dl sokeria

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl ruokasoodaa


Päälle

  • 1 1/2 dl kasvivispiä

  • 1 rkl sokeria

  • 1/2 tl vanilja-aromia

  • n. 300 g mansikoita

  • syötäviä kukkia tai yrttejä koristeeksi


Esivalmistele

  1. Lämmitä grilli 180 asteeseen.

  2. Voitele halkaisijaltaan noin 25 cm kokoinen vuoka (posliini, folio tai kakkuvuoka toimii).

Valmista pohja

  1. Sekoita kulhossa jogurtti, öljy, etikka, vanilja-aromi, suola ja sokeri.

  2. Sekoita toisessa kulhossa ruokasooda ja vehnäjauhot.

  3. Lisää jauhot märkien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja siirrä grilliin kypsymään.

Paista kakku

  1. Kakku paistetaan epäsuoralla grillauksella, eli suoraan vuoan alla ei pidetä lämpöä, vaan lämpö tulee sivuilta. Omassa kaasugrillissäni pidän molemmissa reunoissa liekit, mutta en keskellä. Tähän keskelle jääneeseen kohtaan asetan kakkuvuoan.

  2. Paista kakkua 25 minuuttia ja tarkista sitten sen kypsyys, grillaa tarvittaessa muutama minuutti lisää.

  3. Anna kakun jäähtyä hetki.


Viimeistele

  1. Mausta kasvivispi sokerilla ja vanilja-aromilla ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Levitä vispi jäähtyneen kakun päälle.

  3. Pilko mansikat ja asettele kakun päälle.

  4. Koristele syötävin kukin ja yrtein.

 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 286 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page