Näihin rocky roadeihin on upotettu kaikenlaista ihanaa: rapeaa keksiä, sitkeää vaahtokarkkia ja kirpsakkaa mansikkaa. Kyseessä on herkku, johon jää takuuvarmasti koukkuun!
Muutamia päiviä takaperin Kirppu toivoi saavansa kotitekoista rocky roadia, ja kun meidän kodissa esitetään vastaavanlaisia toiveita, ollaan niitä pian myös toteuttamassa.
Rocky roadin täytteet valikoituivat senhetkisten mielihalujen mukaan, ja voi jösses, kuinka hyvin tämä makuyhdistelmä toimii! Voit totta kai tehdä rocky roadia tällä reseptillä ja käyttää omia lempitäytteitäsi, mutta suosittelen lämpimästi, siis todella lämpimästi, kokeilemaan tätä yhdistelmää. Tämä on vastustamaton! Me käytiin muuten hakemassa vaahtokarkit Vegekaupasta ja ostettiin tällä kerta Dandies-merkkisiä minivaahtiksia, mutta tällä hetkellä vegaanisia vaahtokarkkeja saa isoista marketeistakin.
VEGAANINEN ROCKY ROAD
n. 15 cm x 15 cm vuokaan
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Suklaaseos
400 g vegaanista tummaa suklaata (suositus: Brunberg)
2 rkl margariinia
Lisäksi
2 dl vegaanisia vaahtokarkkeja
8 marie-keksiä
2 dl pakastekuivattuja mansikoita
Esivalmistele
Vuoraa valitsemasi pienehkö vuoka leivinpaperilla tai kelmulla.
Valmista rocky road
Sulata suklaa ja margariini vesihauteessa.
Kun seos on sulanut läpikotaisin, kaada puolet siitä vuokaan ja ripottele päälle puolet kustakin täytteestä. Voit painella täytteitä kevyesti syvemmälle uppeluksiin suklaaseen.
Kaada loput suklaasta täytteiden päälle ja koristele lopuilla täytteillä.
Peitä rocky road kannella tai kelmulla ja laita kylmään jähmettymään. Pakastimessa suklaa jähmettyy noin tunnissa, jääkaapissa hieman hitaammin.
Kun se on täysin asettunut, leikkaa rocky road palasiksi kuumalla, kuivalla veitsellä.
Säilyvyys
Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa, säilyy hyvänä toista viikkoa.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments