Ei, otsikko ei ole myöhäinen aprillipila. Teimme kikherneistä keksitaikinaa - ja sitten teimme sitä vielä pari kertaa uudestaan, koska ensimmäiset satsit hävisivät, ennen kuin ehdimme ottaa niistä kuvat blogiin. Hups!
Tässäpä siis resepti vähän erilaiseen keksitaikinaan, joka on kaiken muun hyvän lisäksi maistuva vastaus kysymykseen "Mistä vegaani saa proteiinia?!" Alkuperäinen resepti on Chocolate Covered Katie-blogista. Muutimme mitat suomalaiseen keittiöön sopivammiksi ja pyöräytimme vaalean taikinan kaveriksi myös minttusuklaisen version.
Kikhernekeksitaikinaa voi tarjota dippinä esimerkiksi omenalohkojen kaverina - tai syödä kursailematta lusikalla suoraan kulhosta. Suosittelemme tarjoamaan dipin ilman saatesanoja, etteivät ennakkoluuloisimmat jätä tätä herkkua väliin!
Kannattaa muuten ottaa kikhernepurkista tuleva liemi talteen ja leipoa siitä jotain. Tsekkaa leivontainspiraatiota täältä!
KIKHERNEKEKSITAIKINA
gluteeniton
Reseptin alkuperä: pohja on Chocolate Covered Katie -blogista, tässä hieman muokattu + minttusuklainen versio
Raaka-aineet
Vaalea kikhernekeksitaikina
1 prk kikherneitä (n. 250 g)
ripaus suolaa
1 tl vanilja-aromia
1/2 dl haluamaasi pähkinävoita
1/2 dl vaahterasiirappia
3 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
enintään 1/2 dl kasvimaitoa (gluteeniton kaura, tai esim mantelimaito)
75 g suklaata rouhittuna
Minttusuklaakeksitaikina
1 annos kikhernekeksitaikinaa
1 rkl leivontakaakaojauhetta
muutama tippa piparminttuöljyä
Valmista keksitaikina
Valuta ja huuhtele kikherneet. (säästä kikherneliemi muuta leivontaa varten)
Laita kaikki aineet kasvimaitoa ja suklaata lukuunottamatta blenderiin. Aja tasaiseksi massaksi.
Mikäli taikina jää liian paksuksi, voit lisätä siihen haluamaasi kasvimaitoa vähän kerrallaan, kunnes saat aikaan mieleisesi koostumuksen.
Pilko suklaa pieniksi paloiksi.
Siirrä kikhernekeksitaikina kulhoon ja sekoita suklaapalat joukkoon.
Minttusuklainen version
Tee samoin kun yllä, mutta lisää ensimmäisessä vaiheessa blenderiin myös leivontakaakao.
Kun taikina on sileää, lisää siihen piparminttuöljyä pari tippaa kerrallaan, kunnes maku on mieleesi tarpeeksi minttuinen.
Lisää viimeiseksi pilkottu suklaa.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments