Tässä vegaanisessa karviaispaistoksessa kypsennetään makea taikinakuori ja kasa karviaisia fariinisokeriveden kanssa - ihana yhdistelmä herkullista makeutta ja kirpsakoita marjoja.
Olen jo useampana kesänä leiponut englantilaista kinuski-raparperipaistosta Chocohilin ohjeen mukaan, ja karviaissadon kypsyessä tuumin, että samasta reseptistä saisi myös ihanan loppukesän paistoksen. Ja niin siitä saikin!
Käytä tähän reseptiin tuoreita karviaisia, tai sulata ja valuta pakastetut karviaiset, jottei reseptiin tule liikaa nestettä. Tarjoa kasvivispin tai vaniljajäätelön kanssa ja nauti!
VEGAANINEN KARVIAISPAISTOS
halkaisijaltaan noin 25 cm vuokaan
Reseptin alkuperä: resepti on muunnelma Chocochilin englantilainen kinuski-raparperipaistos -reseptistä
Raaka-aineet
5 dl tuoreita karviaisia (tai sulatettuja ja valutettuja)
Sokerivesi
2 dl vettä
1 3/4 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
Taikina
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl fariinisokeria
1 rkl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa
85 g margariinia
2 dl kasvimaitoa
1 tl vanilja-aromia
1 dl soijarahkaa
Lisäksi
kasvivispiä tai kasvipohjaista vaniljajäätelöä tarjoiluun
Ohje
Esivalmistele
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Voitele käyttämäsi vuoka ja ripottele sen pohjalle karviaiset.
Keitä sokerivesi
Mittaa vesi, fariinisokeri ja ripaus suolaa pieneen kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Siirrä sivuun.
Valmista taikina
Sekoita leivontakulhossa vehnäjauho, fariinisokeri, leivinjauhe ja suola.
Sulata margariini ja lisää kasvimaidon ja vanilja-aromin kanssa kuivien aineiden joukkoon. Sekoita.
Lisää lopuksi soijarahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikina jää löysäksi.
Kaada taikina vuokaan karviaisten päälle.
Valuta sokerivesi taikinan päälle.
Kypsennä uunissa 40-45 minuuttia.
Tarjoa kasvisvispin tai vaniljajäätelön kanssa.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments