top of page

Vegaaninen jätticookie pannulla

Päivitetty: 24. marrask. 2022

Joskus asiat menevät juuri niin kuin Strömsössä - kuten kävi tämän valurautapannun kohdalla! Bongasimme ihanan pannukeksireseptin Pirkan lehdestä (1/2016) ja janosimme päästä veganisoimaan sen. Uunin kestävä pannu vain puuttui.


Sitten koitti päivä, jolloin Tiinan työpaikalla järjestettiin suursiivous. Tämä valurautapannu oli yksi jätelavatuomion saaneista tavaroista - kunnes se pelastettiin. Se vietiin takaisin keittiöön. Se pestiin huolella, se hinkattiin ruosteesta, se poltettiin ja rasvattiin uudestaan... ja sitten se pääsi uuteen kotiinsa Urbaani vegendan keittiöön.


Tässä keittiössä se pääsi heti tositoimiin! Seuraavana päivänä valmistimme ensimmäisen keksin munankorvikkeen ja pekaanipähkinöiden kanssa. Kaikki onnistui moitteettomasti, paitsi se kohta, jossa unohdimme valurautapannun varaavan kuumuutta tavallisia pannuja pidempään: lisäsimme suklaan liian nopeasti, jolloin se suli kokonaan ja valmistimme vahingossa suklaakeksin.



Seuraavan kerran teimme keksin omenasoseella ja pistaasipähkinöillä. Molemmat tavat ja makuyhdistelmät toimivat täydellisesti. Tähän keksiin ei ole niin mitään syytä upottaa eläinperäisiä aineita! Mikäli elämäsi valurautapannu ei ole osunut vielä kohdallesi, voit käyttää muutakin uuninkestävää pannua tähän reseptiin.


 

VEGAANIN PANNUKEKSI

yksi iso keksi


Reseptin alkuperä: veganisoitu Pirkan lehdestä

Raaka-aineet


Keksitaikina

  • 75 g margariinia

  • 1 1/2 dl sokeria

  • 1/2 dl omenasosetta TAI 1 tl kananmunakorviketta ja 2 rkl vettä

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoa

  • 1/2 tl ruokasoodaa

  • 100 g tummaa suklaata

  • 1 dl pekaani- TAI pistaasipähkinöitä

Tarjoiluun

  • vegaanista vaniljajäätelöä

Esivalmistele

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Valmista taikina

  1. Sulata margariini valurautapannussa ja siirrä pois levyltä.

  2. Sekoita sokeri margariinin joukkoon ja anna jäähtyä.

  3. Rouhi pähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi.

  4. Sekoita kuivat aineet keskenään.

  5. Kun margariini-sokeriseos on jäähtynyt hyvin, lisää omenasose TAI munankorvike. Omenasoseen voit lisätä sellaisenaan. Jos käytät munankorviketta, vatkaa jauhe ja vesi vaahdoksi ja lisää sitten pannulle. Sekoita hyvin.

  6. Lisää kuivat aineet, sekoita uudestaan ja painele pannun pohjalle tasaiseksi keksiksi.


Paista & tarjoa keksi

  1. Nosta pannu uuniin ja paista hieman keskitasoa alempana 25-30 minuuttia. Keksi on valmis, kun reunat ovat jähmettyneet, mutta keskus on vielä pehmeää.

  2. Tarjoa keksi lämpimänä vegaanisen vaniljajäätelön kanssa.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

195 katselukertaa2 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

2 Comments


Guest
Aug 10

Hei! Milloin pähkinä-suklaa-rouhe lisätään taikinaan? Lasketaanko se kuiviksi aineiksi?

Like
Replying to

Hei, kyllä, ne laitetaan kuivien aineiden mukana taikinaan! :)

Like
bottom of page