Joskus asiat menevät juuri niin kuin Strömsössä - kuten kävi tämän valurautapannun kohdalla! Bongasimme ihanan pannukeksireseptin Pirkan lehdestä (1/2016) ja janosimme päästä veganisoimaan sen. Uunin kestävä pannu vain puuttui.
Sitten koitti päivä, jolloin Tiinan työpaikalla järjestettiin suursiivous. Tämä valurautapannu oli yksi jätelavatuomion saaneista tavaroista - kunnes se pelastettiin. Se vietiin takaisin keittiöön. Se pestiin huolella, se hinkattiin ruosteesta, se poltettiin ja rasvattiin uudestaan... ja sitten se pääsi uuteen kotiinsa Urbaani vegendan keittiöön.
Tässä keittiössä se pääsi heti tositoimiin! Seuraavana päivänä valmistimme ensimmäisen keksin munankorvikkeen ja pekaanipähkinöiden kanssa. Kaikki onnistui moitteettomasti, paitsi se kohta, jossa unohdimme valurautapannun varaavan kuumuutta tavallisia pannuja pidempään: lisäsimme suklaan liian nopeasti, jolloin se suli kokonaan ja valmistimme vahingossa suklaakeksin.
Seuraavan kerran teimme keksin omenasoseella ja pistaasipähkinöillä. Molemmat tavat ja makuyhdistelmät toimivat täydellisesti. Tähän keksiin ei ole niin mitään syytä upottaa eläinperäisiä aineita! Mikäli elämäsi valurautapannu ei ole osunut vielä kohdallesi, voit käyttää muutakin uuninkestävää pannua tähän reseptiin.
VEGAANIN PANNUKEKSI
yksi iso keksi
Reseptin alkuperä: veganisoitu Pirkan lehdestä
Raaka-aineet
Keksitaikina
75 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl omenasosetta TAI 1 tl kananmunakorviketta ja 2 rkl vettä
2 1/2 dl vehnäjauhoa
1/2 tl ruokasoodaa
100 g tummaa suklaata
1 dl pekaani- TAI pistaasipähkinöitä
Tarjoiluun
vegaanista vaniljajäätelöä
Esivalmistele
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Valmista taikina
Sulata margariini valurautapannussa ja siirrä pois levyltä.
Sekoita sokeri margariinin joukkoon ja anna jäähtyä.
Rouhi pähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Kun margariini-sokeriseos on jäähtynyt hyvin, lisää omenasose TAI munankorvike. Omenasoseen voit lisätä sellaisenaan. Jos käytät munankorviketta, vatkaa jauhe ja vesi vaahdoksi ja lisää sitten pannulle. Sekoita hyvin.
Lisää kuivat aineet, sekoita uudestaan ja painele pannun pohjalle tasaiseksi keksiksi.
Paista & tarjoa keksi
Nosta pannu uuniin ja paista hieman keskitasoa alempana 25-30 minuuttia. Keksi on valmis, kun reunat ovat jähmettyneet, mutta keskus on vielä pehmeää.
Tarjoa keksi lämpimänä vegaanisen vaniljajäätelön kanssa.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Hei! Milloin pähkinä-suklaa-rouhe lisätään taikinaan? Lasketaanko se kuiviksi aineiksi?