top of page

Vegaaninen bataattimutakakku

Päivitetty: 24. marrask. 2022

Tahmea, täyteläinen ja valuva mutakakku onnistuu täydellisesti hieman yllättävästä raaka-aineesta: bataatista! Kypsennetty bataatti antaa taikinalle pehmeän maun ja rakenteen, sekä pitää kakun hyvin koossa. Ruokapalkalla työskentelevä koemaistajamme kuvaili tämän kakun makua ihanan pehmeäksi ja lohdulliseksi. Testaa siis sinäkin tätä upeaa lohtukakkua!



Halusimme lopputuloksesta mahdollisimman tahmean, joten lähdimme hakemaan inspiraatiota tästä Fazerin reseptistä. Kyseistä kakkua teimme kerran sekasyöjäaikoinamme kolmesti saman viikon aikana, mikä lienee hyvä mainos alkuperäiselle ohjeelle. Mutta älkää huoliko, te vegaanit ja muna-allergikot! Urbaani vegendan bataattiversiota voisi helposti syödä kolmesti viikossa - tai kolmesti päivässä.



 

VEGAANINEN BATAATTIMUTAKAKKU 1 kakku, halkaisijaltaan 24 cm vuokaan

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda, inspiraationa Fazerin mutakakkuresepti


Raaka-aineet


Taikina

  • 225 g bataattia raakana (1 pieni tai puolet isosta bataatista)

  • 200 g suklaata

  • 200 g margariinia

  • 2 dl sokeria

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoa

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1/4 tl suolaa


Tarjoiluun

  • vegaanista vaniljajäätelöä

Esivalmistele

  1. Kuori bataatti ja pilko se pieneksi lyhentääksesi kypsennysaikaa. Keitä kattilassa pehmeäksi, kunnes veitsi menee helposti läpi. Valuta vesi pois.

  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

  3. Voitele käyttämäsi vuoka.


Valmista taikina

  1. Sulata suklaa ja margariini miedolla lämmöllä kattilassa.

  2. Vatkaa bataatti ja sokeri sähkövatkaimella pehmeäksi tahnaksi.

  3. Lisää margariini-suklaaseos ja vatkaa tasaiseksi massaksi.

  4. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja suola ja kääntele sekaisin.

  5. Kaada taikina vuokaan.

Paista & tarjoile

  1. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes reunat ovat asettuneet, mutta kakku on keskeltä vielä hyllyvää.

  2. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.


Säilyvyys

  • Mutakakku on paiston jälkeen parhaimmillaan: lämmintä ja valuvaa.

  • Voit säilyttää kakkua useamman päivän jääkaapissa, mutta huomioi, että se muuttaa siellä kiinteäksi.


 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

1 664 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page