Mehevä, ruokaisa banaanileipä valmistuu ilman lisättyä sokeria ja öljyä. Se on loistava aamu- tai välipala täynnä hyviä raaka-aineita!
Tämän banaanileivän resepti löytyi kesäloman aikana, Raahen saaristossa mökkeillessä. Siellä tätä leivottiin ja syötiin pariinkin otteeseen, ja koska se osoittautui niin loistavaksi arkileivonnaiseksi, seurasi resepti kotikeittiöön Helsinkiin. Se on simppeli, täyttävä ja arkeen sopiva leivonnainen.
Alkuperäinen resepti löytyy love food eat -blogista, josta muokkasimme mitat suomalaiseen keittiöön toivimimmiksi.
VEGAANINEN BANAANILEIPÄ ILMAN SOKERIA
1 leipä leipävuokaan tai 28 x 28 cm irtopohjavuokaan
Reseptin alkuperä: muokattu love food eat -blogista
Raaka-aineet
Taikina
2 rkl pellavansiemenrouhetta
6 rkl kuumaa vettä
4 3/4 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1/2 dl taateleita
4 3/4 dl muussattua banaania (n. 5-6 hyvin kypsää banaania)
Pinnalle
2 rkl seesaminsiemeniä
Esivalmistele
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Voitele käyttämäsi vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
Tee taikina
Sekoita pellavansiemenrouhe ja kuuma vesi leivontakulhossa ja anna turvota muutama minuutti, jotta seos paksuuntuu.
Lisää banaanit pellavansiemenseokseen ja muussa tasaiseksi tahnaksi.
Yhdistä kuivat aineet.
Pilko taatelit ja lisää kuivien aineiden joukkoon.
Yhdistä kuivat aineet banaaniseokseen ja sekoita taikinaksi. Taikinasta tulee paksu.
Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista
Paista banaanileipää uunin keskitasolla 35-45 minuuttia, kunnes se on kauttaaltaan kypsä.
Irrota vuoasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.
Säilyvyys
Banaanileipä säilyy hyvänä 4-5 vuorokautta. Säilytä se suljetussa pussissa huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments