Nopeatekoinen marjapiiras on ajankohtainen herkku nyt, kun metsät pursuavat vadelmia, mustikoita ja villikukkia. Ne kaikki yhdistyvät tässä jälkiruoassa ihanan kepeällä tavalla.
Viime kesänä ja syksynä tästä piirakasta tuli keittiömme vakiovieras aina tuottoisan metsäretken päätteeksi. Se kun valmistuu helposti ilman uunia tai turhaa odottelua. Nyt kannattaa ottaa kaikki ilo irti tämän vuoden aikaisesta marjasadosta!
VEGAANINEN 10 MINUUTIN MARJAPIIRAS
gluteeniton
18x 18 cm vuokaan
Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda
Raaka-aineet
Pohja
1 tl kookosöljyä
5 tuoretta taatelia
2 dl pekaanipähkinöitä
1 dl manteleita
ripaus suolaa
1/2 tl kanelia
Täyte
1 dl kasvivispiä (gluteeniton kaura, tai esim soijavispi)
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
tuoreita vadelmia, mustikoita, horsman kukkia ja keto-orvokkeja
Valmista pohja
Laita kookosöljy ja taatelit blenderiin tai monitoimikoneeseen. Aja sileäksi tahnaksi.
Lisää pähkinät, suola ja kaneli ja jatka blendaamista kunnes massa muovautuu taikinaksi. Taikinasta ei tarvitse tulla täysin sileää, vaan pähkinät saavat jäädä rouheiseksi.
Painele taikina kakkuvuoan pohjalle ja reunoilla.
Laita pohja pakastimeen jähmettymään hetkeksi.
Vatkaa vispi & täytä piiras
Vatkaa vispi ja sokerit vaahdoksi.
Kaada jähmettyneen pohjan päälle.
Ripottele päälle reilusti villivadelmia ja -mustikoita, koristele villikukilla.
Säilyvyyys
Marjapiiras on parhaimmillaan nautittuna parin päivän sisällä leivonnasta.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments