top of page

Uuniomenasose

Päivitetty: 15. lokak.

Kotitekoinen omenasose valmistuu uunissa järjettömän helposti, ja soseesta tulee ihanan paksua, makeaa ja intensiivisen makuista. Ero keittämällä tai höyryttämällä valmistettuun soseeseen on melko valtava, joten suosittelen kokeilemaan tätä tapaa!



Jaoin reseptin aiemmin Instagramissa ja moni innostui jo kokeilemaan uuniomenasoseen valmistamista. Itse olen tehnyt soseita jo monen litran edestä, ja pian meidän omenasoserumba on tälle syksyä takanapäin.



Kuorineen vai ilman?

Riippuu pitkälti siitä tavasta, jolla soseutat omenat, onko kuorimiselle tarvetta - ja siitä, pidätkö soseesta enemmän sileänä vai sattumilla. Itse en kuori omenia, mutta ajan soseen tasaiseksi tehokkaalla blenderillä, jolloin siitä tulee täysin sileää. Tehottomampi kone tai sauvasekoitin jättää karkeamman jäljen ja mahdollisia kuorenpalasia.

Uuniomenasoseen maustaminen:

Helpoimmillaan valmistat soseen pelkistä omenista, mutta voit myös maustaa sen kanelilla ja halutessasi vaniljalla. Molemmilla tavoilla tulee todella hyvää!

Uuniomenasoseen säilytys:

Sose säilyy jääkaapissa noin viikon hyvänä, mutta on herkkä homehtumaan, joten suosittelen pakastamaan pienissä rasioissa ja sulattamaan käyttöön tarpeen mukaan. Olen säilyttänyt sosetta pakastimessa vajaan vuoden ja se on pysynyt hyvänä.



 

UUNIOMENASOSE

n. 1 litra valmista sosetta


Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda


Raaka-aineet

  • 2 kg putsattua kotimaista omenaa

  • halutessasi 1/2 rkl kanelia* ja hieman aitoa vaniljaa


Ohje


Esivalmistele

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.


Valmista sose

  1. Huuhtele omenat ja leikkaa pois siemenkota.

  2. Levitä pilkotut omenat uunipellille.

  3. Ripottele päälle halutessasi kaneli ja vanilja, kääntele sekaisin.

  4. Paahda uunissa 30-45 minuuttia, kunnes omenat ovat kypsyneet kokonaan ja saaneet hieman väriä pintaan.

  5. Siirrä omenat blenderiin ja aja tasaiseksi soseeksi.

  6. Siirrä rasioihin, jäähdytä ja pakasta.

Vinkkejä omenasoseen käyttöön

  • Käytä omenasosetta esimerkiksi kananmunankorvaajana leivonnassa (1/2 dl vastaa yhtä kananmunaa), lisää aamupuuron tai leivän päällä (ihana yhdistelmä tulee maapähkinävoista ja omenasoseesta) ja syötä vauvalle, taaperolle ja itsellesi sellaisenaan.


BABY VEGENDA - LEIVO LAPSELLE


  • Vauvalle ja taaperolle tehdessä valitse ceylonkaneli


Säilyvyys

  • Uuniomenasose säilyy jääkaapissa noin viikon, mutta pakastimessa useita kuukausia (teen itse kerralla lähes vuoden satsin) joten suosittelen pakastamaan soseen pienissä rasioissa ja sulattamaan tarpeen mukaan.

 

Leivoitko tällä reseptillä?

Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!

Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!

6 160 katselukertaa4 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

4 Comments


Guest
Sep 01

Hyvää tuli, ja miten helppoa... Pari kiloa meni kuin meni yhdelle leveälle pellilliselle, vaikka ensin hirvitti. 😁 Pidin uunissa 50min.

Like
Replying to

Mukava kuulla! Ja niin sitä omenaa uppoaa helposti tähän ohjeeseen :)

Like

Guest
Aug 30

Kiitos ohjeesta. Hyvää on

Like
Replying to

Ole hyvä! Ja kiitos viestistä. :)

Like
bottom of page