Herkulliset tuorepuurot nostavat aamupalahetken ihan uudelle levelille! Miltä kuulostaisi vadelma-vanilja-, suklaa-mokka- tai passion-kookostuorepuuro? Nappaa tästä reseptit talteen ja opettele hyvät mittasuhteet sekä pari jippoa, niin voit varioida erilaisen puuronautinnon vaikka kuukauden jokaiselle päivälle.
Tuorepuuron valmistaminen on todella yksinkertaista ja nopeaa touhua. Illalla kaikki raaka-aineet sekoitetaan keskenään, parhaimmillaan suoraan aamiaiskulhoon, ja lykätään sen jälkeen jääkaappiin turpoamaan ja maustumaan yön ajaksi. Ta-daa! Aamupalasi on valmis.
Hyvän tuorepuuron salaisuus on yksinkertainen:
1 osa kaurahiutaleita
1 osa kasvimaitoa
1 osa kasvijogurttia
Lisäksi pohjaan voi sekoitttaa:
rakennetta: esimerkiksi pähkinärouhetta, siemeniä, kaakaonibsejä, chiasiemeniä yms
makua: vaniljaa, kaakaota, pähkinävoita, kanelia, vaahterasiirappia, proteiinijauhetta, sitruunan kuorta yms
pilkottuja hedelmiä ja marjoja, omenasosetta yms
vihanneksia ja kasviksia, kuten hienoksi raastettua porkkanaa ja kesäkurpitsaa, muussattua kypsää bataattia, kurpitsasosetta jne
Kruunaa tuorepuuro aamulla reiluilla päällisillä:
hedelmillä ja marjoilla
pähkinävoilla ja tahinilla
granolalla
paahdetuilla siemenillä ja pähkinöillä
suklaarouheella
kookoslastuilla
kookoskermalla tai jogurttilusikallisella
kaakaosta ja vaahterasiirapista sekoitetulla suklaakastikkeella
Itse asiassa vain taivas ja omat mieltymykset on rajana - tuorepuuroja voi varioida loputtomiin! Suosittelen aluksi kokeilemaan paria hyvää, valmista reseptiä ja sen jälkeen rohkeasti testaamaan omia ideoita. Ota ilo irti myös laajasta valikoimasta erilaisia kasvimaitoja ja -jogurtteja. Puurosta tulee täysin erimakuinen riippuen siitä, käytätkö esimerkiksi maustettua vai maustamatonta jogurttia ja maitoa. Alla oleviin resepteihin olen käyttänyt sekä että.
Resepteistä valmistuu yksi annos puuroa, noin 2 dl. Minulla on tapana tehdä kahden-kolmen päivän puuroannokset kerralla valmiiksi, joten voit surutta suurentaa reseptejä ja tehdä kerralla isomman satsin valmiiksi. Kätevä tapa on myös tehdä puuroa valmiiksi kerralla puolen litran jogurttipurkista ja käyttää purkkia mittana muille raaka-aineille. Makuaineita lisätään sitten vain suhteessa enemmän. Iloisia puurohetkiä!
VADELMA-VANILJATUOREPUURO
1 annos
makea ja vastustamaton
Raaka-aineet
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelimaitoa
1 dl vaniljasoijajogurttia
1 dl vadelmia
1 1/2 rkl mantelirouhetta
ripaus suolaa
Valmista
Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa keskenään ja laita tekeytymään yöksi jääkaappiin. Puuro on valmista aamulla syötäväksi.
SUKLAA-MOKKATUOREPUURO
1 annos
tuhti ja täyteläinen
Raaka-aineet
1 dl kaurahiutaleita
1 dl suklaakauramaitoa
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 tl tummaa kaakaojauhetta
1/4 tl pikaespressojauhetta
1 tl vaahterasiirappia
1 rkl maapähkinävoita
ripaus suolaa
Valmista
Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa keskenään ja laita tekeytymään yöksi jääkaappiin. Puuro on valmista aamulla syötäväksi.
PASSION-KOOKOSTUOREPUURO
1 annos
raikkaan pehmeä
Raaka-aineet
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kauramaitoa
1 dl kookos-soijajogurttia
1 rkl kookoshiutaleita
1 passionhedelmän liha
ripaus suolaa
Valmista
Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa keskenään ja laita tekeytymään yöksi jääkaappiin. Puuro on valmista aamulla syötäväksi.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments