Tämä mehevä, pehmeä ja lempeän makea omenapiirakka syntyy kolmesta raaka-aineesta pikavauhtia. Emme siis kutsu sitä turhaan maailman helpoimmaksi omenapiirakaksi.
Kaunis ja herkullinen omenapiirakka leivotaan kaurahiutaleista, omenasta ja kookosöljystä. Lopputulos maustetaan kanelilla. Toisin sanoen tämä leivos ajaa saman asian kuin aamupuuro.
Ja kukapa ei rakastaisi syödä omenapiirakkaa aamupalaksi tai välipalaksi tai iltapalaksi tai... yöpalaksi?
Kiitos suloisesta piiraasta kuuluuu Vaneljalle, joka julkaisi hetki sitten reseptin kolmen ainesosan omenapiirakkaan. Herkku kuulosti liian hyvältä ollakseen totta, joten sitä oli päästävä kokeilemaan! Ja nyt kun se on kokeiltu, on todettava, että tämä resepti jää kyllä käyttöön keittiöömme.
MAAILMAN HELPOIN OMENAPIIRAKKA
1 kakku (halkaisija 18 cm)
Reseptin alkuperä: Vanelja
Raaka-aineet
3 makeaa omenaa
3 dl kaurahiutaleita
4 rkl sulatettua kookosöljyä
kanelia*
Esivalmistele
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele reunat.
Valmista piiras
Soseuta kaksi omenaa blenderissä.
Lisää kaurahiutaleet ja kookosöljy ja blendaa tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Leikkaa viimeinen omena ohuiksi siivuiksi ja asettele kauniisti taikinan pinnalle.
Ripottele päälle reilusti kanelia.
Paista & tarjoile
Paista uunissa 20-25 minuuttia, tai kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin värin.
Ota uunista ja anna jäähtyä.
Syö sellaisenaan tai nauti lisukkeiden kera. Me söimme piirakan lounaaksi (köh) ison banaanijäätelöannoksen kanssa, mutta voit yhtä hyvin syödä sen sellaisenaan, tai kaivaa kaapista purkin kauravaniljakastiketta omppupiirakan kaveriksi. Valinta on vapaa! Niin tai näin, herkkuhetki on taattu.
Säilyvyys
Omenapiirakka säilyy hyvänä viikonpäivät.
BABY VEGENDA - LEIVO LAPSELLE
Voit leipoa tätä piirasta myös alle 1-vuotiaille, mutta käytä silloin ceyloninkanelia.
Leivoitko tällä reseptillä?
Olisi ihana kuulla mitä tykkäsit! :) Jätä kommentti tähän postaukseen & tägää somessa @urbaanivegenda niin näen leipomuksesi!
Löydät Urbaani vegendan myös Instagramista ja Facebookista. Somekanavillani jaan lisää leivontareseptejä ja -vinkkejä!
Comments